През 2020 животът ни бе по-различен от всякога, свикнахме с

...
През 2020 животът ни бе по-различен от всякога, свикнахме с
Коментари Харесай

Красиви през 2020: Какво се промени

През 2020 животът ни бе по-различен от всеки път, свикнахме с " новото обикновено " и понякога се прокрадваха мисли за това какво ще бъде, когато се върнем към нормалния си темп.

С месеците, които прекарахме вкъщи и в условия на самоизолация, начинът, по който изглеждаме, за мнозина остана на назад във времето. Но, умишлено или не, обстановката сътвори нови трендове, с които сигурно ще запомним 2020 година, а някои от тях ще продължим да следваме и през новата 2021, написа money.bg.

Направи си самичък

Определено придобихме доста нови умения, които ще са ни потребни и в бъдеще. Когато салоните не работят или считаме визитата им за непростим риск, се трансформираме в собствен персонален гримьор, коафьор, козметик и маникюрист.

Интернет към този момент прелива от всевъзможни видео уроци по какъв начин да си подстрижем бретона, да си оформим веждите, да си създадем надълбоко разчистване на лицето или пък украшения на нокътя на безименния пръст. И някак се оказа, че не е толкоз комплицирано, стига да имаш предпочитание. И време, което ни беше в обилие.

А най-хубавото е, че даже неуспехите, като изкривено отрязани връхчета на косата, някак минаваха сред капките, тъй като у дома така и така няма кой да им обърне изключително внимание. Освен в случай че не решим да се " похвалим " в обществените мрежи какво сме си предизвикали. Ей по този начин, смях да става.

Очите в никакъв случай не лъжат

Именно очите се трансфораха в тази част на лицето, на която дамите обръщат най-вече внимание при грима. И това не е по никакъв начин инцидентно - просто друго не се вижда от защитната маска.

Но едни вярно опушени клепачи или съвършено сложена очна линия изпъкват доста повече, когато не се разсейваш от яркото червило да вземем за пример. И по този начин започнаха смелите и цветни опити, а продажбите на палитри за очи се покачиха фрапантно.

Червилото на бъдещето

Това евентуално е грим продуктът, който се оказа най-потърпевш от изискването за носене на маски. Но по-кокетните дами по този начин и не се отхвърлиха от червилото - просто трансформираха типа му. На мода излязоха по-неутралните червила, които да не цапат чак толкоз маската, и най-много тези с висока устойчивост, които да не се размазват даже при носене през целия ден.

Ефектът Zoom

Видеоразговорите се трансфораха в наложителния заместител на срещите онлайн. И това докара до още една забавна наклонност. В Съединени американски щати през лятото е видян растеж в процедурите в козметични клиники, свързани с слагане на ботокс и други филъри.

Една от аргументите за засиления интерес са онлайн консултациите, които експертите дават, както и опцията за по-незабележимо възобновяване след процедурите в домашна конюнктура.

Освен това обаче, доста пациенти са декларирали, че честите онлайн срещи в Zoom са ги предиздвикали да се замислят за метода, по който наподобяват, и да пристъпят към промяна, тъй като не им харесва това, което камерата предава на техните събеседници, предава CNN.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР