През 1944 година по време на изследването на малък японски

...
През 1944 година по време на изследването на малък японски
Коментари Харесай

Сугилит - влияние и свойства на камъка

През 1944 година по време на проучването на дребен японски остров, наименуван Иваги, геологът Кеничи Суги видял от една цепнатина да се прокрадва мъждукаща виолетова светлинка. Изследванията в лабораторията посочили, че е открит незнаен досега минерал. Той получил името сугилит - в чест на своя изобретател.

Камъкът бил присъединен към силикатната група, само че заради дребния му размер и примесите в него не намерил място измежду скъпоценните камъни.

След 35 години обаче находище на сугилит било намерено в пустинята Калахари. В него виолетовите кристали били огромни и подобаващи за бижута. Наситеният лилав цвят и еднородното наличие вършат всеки камък скъп.

Били открити и лечебните свойства на минерала. Той заздравява имунитета и е доста положително средство за усмиряване на пристъпите на мигрена. С него стресът понижава, а работата на сърцето може да укрепне, тъй като камъкът обезпечава спокойна атмосфера на духовна обич.

Взаимодействието на тялото и духа може да се обезпечи с този камък в красиво виолетово. Той има силата да понижи душевната и физическа болежка и да разкрие скритите гении и благоприятни условия на своя собственик.

 Свойства на сугилит

Много уместно е да се употребява сугилит при медитационни практики. Той оказва помощ за постигане на по-високо равнище на духовно израстване, отстранява възприятието на яд и нежелано енергийно въздействие.

За да използваме вибрационната мощ на сугилита, камъкът би трябвало да стане част от бижутата ни. Магическите сили на камъка ще въздействат непосредствено на аурата на притежателя си.

Какво ще даде на притежателя си камъкът сугилит?

Преодоляването на подозренията в себе си е първата положителна интервенция на силата на сугилита. Той ще даде задоволително мъдрост на индивида, който го носи, с цел да взема решение сполучливо разногласия сред други хора. Неслучайно е наименуван Камък на мъдростта. С него може да се отвори Третото око, което вижда астралния свят.

Този минерал е благонадежден талисман, който ще попречи на неправилните стъпи и решения на този, който му се довери. За това свидетелства и фактът, че тогите на съдиите в предишното са имали цвета на сугилита. Затова се предлага на всички професионално свързани с правораздаването.

Тъй като камъкът е доста корав и компактен, неговата сила основава вътрешен баланс. Стабилизира съня и облекчава пристъпите на безпокойствие. Полезен е при стресови обстановки и депресивни пристъпи.

Прекалено доста украшения от сугилит обаче въздействат по-скоро отрицателно, тъй като мощната им сила изморява притежателя. Особено хората с по-слаба воля.

 Сугилит - въздействие и свойства на камъка

Според астрологията този минерал е най-подходящ за зодиакалните знаци на Водолей, Дева и Стрелец. Освен тези три зодии, на които влияе най-благоприятно, сугилит могат да носят сполучливо като зодиакален камък хората на изкуството и науката - художниците, писателите и учените от зодиакалните знаци на Скорпиона, Рибата, Овена, Близнаците и Телеца.

Много внимателни би трябвало да бъдат от зодиите Лъв и Козирог, тъй като силата им може да стане свръх мощна, в случай че носят сугилит.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР