Престараване на летеца с цел да бъдат създадени атрактивни видеокадри

...
Престараване на летеца с цел да бъдат създадени атрактивни видеокадри
Коментари Харесай

Експерт за трагедията край Лесново: Пилотът се е надценил! Искал е да впечатли снимачния екип

Престараване на летеца за да бъдат основани атрактивни видеокадри от снимачния екип на земята евентуално е повода за злополуката с дребния аероплан край летище Лесново в сряда, при която почина 33-годишният водач Георги Влайков. Тази версия показа за „ Телеграф “ дългогодишният авиоексперт, бордови инженер и основател на първото звено за следствие на авиационни катастрофи у нас инж. Ангел Борисов.
Надценяване
Според него 10-годишният опит на водача, който също така е и инструктор и шеф на образователен авиоцентър, както и фактът, че неотдавна е изкарал курс в Англия за авиоакробатика и атракционни въздушни номера, сочи, че най-вероятно става дума за надценяване на личните качества. „ Полетът е бил за да се снимат атрактивни фрагменти. На земята е имало цялостен професионален снимачен екип. Когато човек знае, че го снимат, е кадърен да се престарава за да впечатли камерите “, сподели Борисов.
Версии
Два са механизмите, по които това престарание може да докара до срив на самолета посредством изпадане в плосък свредел, при който самолетът се върти към централната си отвесна ос и пада по стомах, изясни специалистът. Според него едната опция е това да е станало простъпка поради бързането самолетът да набере задоволителна височина за квалифицираните акробатични номера пред обективите на камерите. В подобен случай при нанагорнище с прекомерно огромен надолнище е допустима внезапна загуба на подемна мощ, въздушна скорост и срив. „ Има обаче и вид, при който водачът самичък се е сложил в тази рискова обстановка, точно за да бъде снимано неповторимото излизане от плосък свредел, което е извънредно рядко, на границата на невъзможното “, сподели Борисов. Инцидентът се проверява от звеното за авиационни катастрофи.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР