Престъпността е гигантска и тя засяга всеки един българин, заяви

...
Престъпността е гигантска и тя засяга всеки един българин, заяви
Коментари Харесай

Бивш секретар на МВР: Главсекът не си е свършил работата, за награда става министър

Престъпността е гигантска и тя визира всеки един българин , съобщи пред БНР някогашният секретар на Министерство на вътрешните работи Николай Радулов.

Според него действителната престъпност е най-малко три пъти по-голяма от формалните данни. " Главният секретар не си е приключил работата, а за премия го вършат министър . Има няколко души, които отчетливо ги виждат и жителите, и чиновниците, които са по-подходящи и за основен секретар, и за министър ", сподели Радулов без да прецизира кои са те.

 Управляващите се схванаха и за трите оставки
Управляващите се схванаха и за трите оставки

Главсекът Младен Маринов става вътрешен министър

Относно слуховете за минало в охранителния бизнес на спрягания за вътрешен министър Младен Маринов, специалистът разяснява, че не е чул ясно отказване, нито доказателства, че сходни изказвания не са правилни.

" Чувам дори от чиновници, че персонално са го виждали да охранява този или оня. Главният секретар, когато има нещо, което не е задоволително ясно в биографията му , това води до следващи проблеми освен за него, само че и за развиването и престижа на Министерство на вътрешните работи. В момента престижът е на доста ниско равнище ", сподели Радулов.

Той е черноглед, че трансформацията на Маринов от основен секретар в министър ще помогне за повишението на престижа на вътрешното ведомство. Според него е неуместно издигането на Младен Маринов за министър на вътрешните работи .

Проф. Радулов се стимулира, че не политическите отговорност или безнаказаност са довели до тежката злополука, а съответно неспазване на правила за градеж . Липсата на резултати от активността на Министерство на вътрешните работи да взема решение въпроси, свързани с пътната сигурност е съдействала за злополуката .

По думите на някогашния секретар на Министерство на вътрешните работи е много необичайно решението този, който е виновен за практическото осъществяване на всичко, което Министерство на вътрешните работи би трябвало да подсигурява, вместо да си отиде дружно с министъра, той да размени министъра. " Министърът и основният секретар са двете страни на една и съща монета ", сподели Николай Радулов.

Припомняме, че трите министерски оставки - на районния министър Николай Нанков, на транспортния министър Ивайло Московски и на вътрешния министър Валентин Радев бяха поискани от премиера Борисов по отношение на трагичния случай с рейс край Своге, където починаха 17 души, а доста други бяха ранени.

От Българска социалистическа партия желаеха изпълнителната власт да си тръгне. С коментар по тематиката излезе и президентът Румен Радев.

В Националната следствена работа бяха разпитани 20-те членове на Държавната приемателна комисия, направила окончателното приемане на пътя след ремонта му.

Като очевидци бяха разпитани също министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков и ръководителят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " Светослав Глосов.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР