Престъпният маниер, по който работят кметовете на ГЕРБ в цялата

...
Престъпният маниер, по който работят кметовете на ГЕРБ в цялата
Коментари Харесай

Това е ГЕРБ: Сливен пръсна 3,9 млн. за охрана на неработеща станция, кметът Стефан Радев отива на прокурор

Престъпният фасон, по който работят кметовете на ГЕРБ в цялата страна, не е загадка за никого – образците за злоупотреби за стотици в общините, командвани от хунтата на Бойко. Поредното безсрамие идва от Сливен, където кметът от ГЕРБ Стефан Радев ръководи към този момент два мандата с очевидни мераци за трети.
 Пречиствателната станция няма акт 16 и по тази причина не може да се употребява от ВиК-Сливен, кметът Стефан Радев не прави нищо по въпроса и налива по 300 бона на година за защита
Оказа се, че повече от 13 години – от 2009-а, когато хунтата взима властта за сефте, а Бойко Борисов става за пръв път министър председател , градът заплаща годишно по 300 000 лв. за защитата на неработеща пречиствателна станция, която по този начин и не е пусната в употреба – дотук се губят следите на 3,9 милиона лв.!

Вярно е, че неработещият обект не е строен по времето на Стефан Радев, който плете схемите си като кмет от 2015 година, само че и друго е правилно – че към този момент 7 години от тези 13 Сливен е под негова власт и кметството продължава да налива по 300 бона в касите на охранителна компания поради пречиствателната станция, вместо да я пусне в деяние.

Новината потвърдиха и сътрудниците от районния уебсайт zvanar.com. Скандалът към този момент е достигнал и до Народното събрание, откъдето изтече запис от извършеното на 22 януари съвещание на Комисията по районна политика, благоустройство и локално самоуправление.

На депутатската колекция националният представител от „ Български напредък “ арх. Виолета Комитова, някогашни министър на Министерство на регионалното развитие в кабинета „ Кирил Петков “ съобщи следното:

Реклама

„ Не желая партия ГЕРБ да се наскърбява. Пречиствателна станция Сливен мисля, че е правена 2009 година Нито знам кой е бил министър, нито кой я е поръчвал.

Но до момента, до 2021 година пречиствателната станция не е предадена на ВиК Сливен за прилагане, а Министерство на регионалното развитие всяка година подписва контракт с охранителна компания за 250 – 300 хиляди лв. годишно, с цел да се пази станцията, тъй като може да се разграби оборудването, което е за 30 милиона.

Аз направих опит тази пречиствателна станция да я предадем на ВиК Сливен. Тя е направена, с цел да се употребява, само че тя няма нужните документи, с цел да получи акт 16 и продължаваме да я пазим без да я употребяваме “, акцентира Комитова.

През годините след градежа в оборудванията на пречиствателната станция пораснаха дървета. Към момента ВиК извършва следващия воден план в Сливен и подвеждащ и отвеждащ тръбопровод.

По информация на zvanar.com наетите от охранителната компания получават заплатите си чак след 4-5 месеца, през останалото време кретат на някакви задатъци. Шефовете на охранителната компания нормално наемат пенсионери, на които заплащат жълти стотинки, като голямата част от въпросните 300 000 лв. потъва в техните джобове.

Narod.bg обаче има неприятна вест за Стефан Радев – договорът за защита на пречиствателната станция към този момент е обект на прокурорска инспекция. Оказва се, че държавното обвиняване е разкрило забавни зависимости, които са станали и мотив за следствието на кмета Стефан Радев.
Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР