Преспанското споразумение роди идеята за Велика България Това се казва

...
Преспанското споразумение роди идеята за Велика България Това се казва
Коментари Харесай

Преспанското споразумение роди идеята за Велика България

Преспанското съглашение роди концепцията за " Велика България " Това се споделя в декларация на партия " Глас за Македония ", публикувано от медиите в Северна Македония.

„ Преспанското съглашение „ реши “ казуса с Гърция, като занули македонците вътре и отвън страната. То нарушава главното право на хората на самоопределяне и е признато в нарушаване на интернационалното право и Виенската спогодба ", се споделя в декларацията. " Преспанското съглашение е признато в нарушаване на волята на над 60% от жителите, ясно изразена на последния референдум. То нарушава свещените постулати на АСНОМ, които са включени в нашата конституция и ни трансформира в несъществуващи северномакедонци ", декларират от партията.

" Преспанското съглашение отвори кутията на Пандора на Балканите, където незабавно се появиха хрумвания за „ велики сили “ като концепцията за Велика България. Вместо да донесе непоклатимост и прогрес в страната, то докара до неустойчивост и повече вампиризъм в апетитите на някои съседи, които смятахме, че са в предишното. Сега то е съображение за изнудване от страна на България, за блокирането и присвояването ни. Това са " изгодите " от насилственото (буквално) съглашение ", пишат от " Глас за Македония ".

" Това " съглашение " е източник на неустойчивост и заплашва сигурността в района. Македонският въпрос, вместо да бъде затворен, към този момент е отворен още веднъж. Някой ще би трябвало да дава отговор за следствията. И то не посредством заледяване на имущество в Съединени американски щати, а пред нашите съдилища ", пишат от партията и показват, че източникът на неустойчивост, неустановеност и икономическа назадничавост на западните Балкани е корупцията във висшите ешелони на ръководството.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР