Пресищането с медицинска информация в медиите дава обратния ефект. Това

...
Пресищането с медицинска информация в медиите дава обратния ефект. Това
Коментари Харесай

Първан Симеонов: Управляващите печелят и при висок, и при нисък коронавирус

Пресищането с здравна информация в медиите дава противоположния резултат. Това съобщи пред БНР политологът Първан Симеонов, изпълнителен шеф на „ Галъп интернешънъл “.

Присъствието в медиите от заран до вечер на медицинските управляващи, санитарните управляващи, медицински статистици, математици или просто хора, които са доста уплашени от вируса, води до контраефект, разяснява той.

„ Пресищането води до противоположния резултат. Обратният резултат е безспорен публичен ступор. Може да погледнете всеки един опит за обява в обществените медии на тази тематика – той среща по формулировка уверено доста повече смях.

Обществото изрично вместо да се осведоми повече от това уталожване, престава да ги слуша и се обърква повече. Аз като откривател следя данните на тематика имунизиране.

Наистина има признаци за спад в желанието за имунизиране. И по какъв начин няма да има подобен спад, откакто от заран до вечер все имунизациите се разискват.

Вместо да ни приканват да се имунизираме, ние обсъждаме – коя ваксина не ставала за над 60, коя закъсняла, коя изобщо не пристигнала, новият вариант щял ли да въздейства, пробна ли била.

Започвам да се тормозя, че всичко това има отношение към изборите. Единствените, които печелят от това да няма други тематики в обществото преди изборите, са ръководещите. Те печелят и при висок, и при невисок ковид “.

Час по-скоро би трябвало да се разсее чувството за политическо кампаниране през ковид, счита Симеонов.

Повечето дребни партии се записаха независимо да вземат участие в изборите и евентуално огромна част от тях вършат сметка, че няма да минат 4%-та преграда, по тази причина гледат да си запазят дотацията, в случай че минат 1%, означи Първан Симеонов.

Според него не са малко и дребните обединения, които считат, че този мандат няма да е доста дълъг и желаят да се преброят, с цел да са подготвени да се коалират при идващото разпределяне.

„ Друг е въпросът, че тези сметки, че мандатът няма да е доста дълъг, може да се окажат неверни “.

Има търсене от обществото за чисти жестове. Това се оказа основното обръщение на митинга от лятото, акцентира Симеонов и добави, че най-страшен е гневът на търпеливия.

„ Тези чисти жестове са неща, което обществото поръча през лятото “.

Основният въпрос е ще понесе ли българското общество „ Борисов 4 “ или той ще би трябвало да направи крачка настрана. От този въпрос идва и опитът за проветряване на листи, счита политологът.

Преди четири години Българска социалистическа партия постъпи по същия метод – с включването на Елена Йончева, проф. Иво Христов, Тома Томов, напомни той.

„ В случая с Българска социалистическа партия това сработи. “

Като абсурд Първан Симеонов дефинира това, че когато се очертае късмет да победи, Българска социалистическа партия в действителност губи шанса си да победи, тъй като, започвайки да плаши, тя активизира контравот.

Сега, без значение че стои на второ място, Българска социалистическа партия не излъчва предходната експанзия - „ когато не плаши, а излъчва положителни послания, има възможност да победи “, уточни той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР