Препоръки за възстановяване на реда на златния фронт на войната

...
Препоръки за възстановяване на реда на златния фронт на войната
Коментари Харесай

В санкционната война златото трябва не да се продава, а да се купува!

Препоръки за възобновяване на реда на " златния фронт " на войната на Русия с груповия Запад

За две години (2020-2021 г.) в страната са добити 660,7 тона доблестен метал, а износът на злато възлиза на 94,15% от цялото произвеждане на метали. Това в никакъв случай не се е случвало в историята на съветската страна. Поне за интервала, за който има статистика.

Преди това по-голямата част от златото, добито в страната, беше закупено от Банката на Русия за попълване на интернационалните (златни и валутни) запаси на Руската федерация, само че през март 2020 година Централната банка разгласи, че ще спре закупуването на доблестен метал от 1 април.

Златото като стратегически запас беше изпращано отвън страната, основно в Обединеното кралство. През 2020 година на островите на Мъгливия Албион са изпратени 290 тона доблестен метал, през 2021 година - 266 тона доблестен метал. Благодаря на груповия Запад, който със замразяването на златно-валутните запаси на Руската федерация се опита да спре безумното разхищаване на този стратегически запас.

Първо, наказания бяха наложени на тези съветски банки, които обичайно са взели участие в продажбата на злато в чужбина (ВТБ, Газпромбанк, Совкомбанк, Сбербанк и др.).

Второ, London Bullion Market Association (LBMA) разгласи на 7 март, че отстранява всичките шест съветски рафинерии от своя лист с упълномощени компании. Техните артикули (стандартни златни кюлчета) бяха лишени от добър статуса на good delivery /добра доставка, сделка/.

Трето, бяха въведени наказания, които не разрешиха закупуването на благородния метал от Русия. През март Вашингтон и Лондон постановиха възбрана върху златото, съхранявано в интернационалните запаси на Русия. В края на юни Съединени американски щати не разрешиха вноса на злато от Русия.

В началото на юли Япония разгласи златно ембарго. Пак през юли такава възбрана вкара Европейският съюз като част от седмия пакет от наказания. Обединеното кралство се причисли на 21 юли. На 3 август Швейцария се причисли към глобите на Европейски Съюз за златото. Разви се обстановка, която доста припомня на златната обсада, която Западът разгласи преди съвсем век (през 1925 г.) на Съветския съюз.

През март Банката на Русия разгласи обновяване на покупките на злато за запаси. Човек може единствено да гадае за тези покупки, защото Централната банка, базирайки се на санкционната война, затвори информацията за златните запаси. Въпреки това, съгласно редица косвени признаци, покупките са доста слаби.

Очевидно на съветските златотърсачи им следва доста сложен живот. Вярно е, че при започване на март тази година най-сетне съумяха да анулират 20% Данък добавена стойност върху закупуването на злато от физически лица на съветския пазар. Имаше вяра, че жителите ще купят част от създаденото злато, само че съгласно най-оптимистичните оценки, тази година не повече от 50 тона злато ще бъдат закупени от " физиците " /физическите лица/.

И по този начин, годишното произвеждане на злато в Русия е минимум 300 тона. " Физиците " ще купят 50 тона. Централната банка, съдейки по настроението й, ще направи почти същият размер покупки. А какво да вършим с останалите 200 тона?

Експерти настояват, че съветските златотърсачи интензивно търсят „ дупки “ в санкционната завеса, построена от груповия Запад. В това търсене те направиха „ завой на изток “. В края на предходната година главните вносители на благородния метал (в скоби - дял в международния импорт на злато,%) станаха следните страни: Швейцария (23,4); Индия (14,1); Англия (13,6); Китай (11,1); Хонконг (7,4); Сингапур (3,7); Съединени американски щати (3,5); Германия (2,8); Обединени арабски емирства (2,7); Тайланд (2,1); Италия (1,9); Канада (1,7); Камбоджа (1,5); Турция (1,4); Австрия (1,3).

Лесно е да се досетите, че търсенето на различни пазари за злато се прави в страни, които не са включени в листата на неприятелските страни. По-конкретно в Китай, Индия, Обединените арабски емирства, Камбоджа, Турция и няколко други страни. Въпреки това, към този момент всичко е в областта на изследването, не се стигна до действителни доставки.

В края на юли се появи информация, че съветските златодобивни компании са изправени пред възбрана за експорт от Федералната работа за разбори. Тази организация не издава позволения за транзакции заради обстоятелството, че съветското злато се предлага с огромна отстъпка. И без отстъпка през днешния ден е мъчно за съветските снабдители /миньори/ на какъвто и да е запас да продадат нещо в чужбина. Например доставките на нефт от Русия за Индия идват с съвсем 30% отстъпка.

Златотърсачите обаче се оплакват, че Банката на Русия се съгласява да купува златото от тях също с огромна отстъпка във връзка с международните цени. Вместо ценова награда, която би трябвало да подтиква развиването на " валутния завод " на страната, виждаме, че Централната банка с отстъпките си задушава добива на благородния метал в страната.

Като цяло съветският " валутен завод " е вкаран в цялостна задънена улица. От една страна, това е груповият Запад с неговите златни наказания. От друга страна, паричните управляващи са тези, които бойкотират закупуването на злато за запаси.

Между другото, в една естествена цивилизована страна златните запаси би трябвало да се ръководят не от Централната банка, а от Министерството на финансите. Така, апропо, беше и в Съюз на съветските социалистически републики. И по този начин, апропо, през днешния ден е казусът със златния запас на Съединени американски щати (повече от 8000 тона златни запаси на Съединени американски щати са в салдото на Министерството на финансите).

Изглежда, че съветското Министерство на финансите към този момент има опция да сътвори собствен личен златен запас. Миналата година беше решено да се добави злато към Фонда за национално богатство (ФНБ), който се управлява от Министерството на финансите, в допълнение към задграничните валути.

В началото на февруари фонд „ Национално богатство “, съгласно Министерството на финансите, разполага с 405,7 тона доблестен метал. От края на февруари Министерството на финансите престана да попълня ФНБ със западните валути, защото рискът от тяхното заледяване и даже конфискация от груповия Запад внезапно се усили.

Вероятно е допустимо и належащо да се усилят златните запаси на Министерството на финансите, само че по някаква причина министерството не прави това. На 3 август на уеб страницата на Министерството на финансите се появи следната информация: през август се предвижда предстоящият размер на спомагателните доходи от нефт и газ на федералния бюджет, свързани с превишаването на действителната цена на петрола над базовото равнище на 359,5 милиарда рубли.

Така общият размер на средствата от спомагателни доходи от петрол и газ, които Министерството на финансите, съгласно бюджетното предписание, трябваше да насочи за закупуване на злато и задгранична валута, е 284,8 милиарда рубли. В същото време Министерството на финансите напомня, че заради краткотрайното прекъсване за настоящата година на някои разпореждания от бюджетните правила, свързани с потреблението на спомагателни доходи от нефт и газ от федералния бюджет, закупуването на задгранична валута и злато в разходът на тези средства няма да бъде осъществено.

С покупката на задгранична валута е ясно: тя е „ токсична “, може да бъде замразена когато и да е. Но за какво е спряно изкупуването на злато? Най-мекото, което мога да кажа тук е, че това е глупава игра на съветското министерство на финансите в изискванията на санкционната война.

Сега да преминем към Неглинка (официалният адрес на Централната банка, известна още като Банка на Русия). Наскоро те разгласиха прогнози за платежния баланс за първата половина на 2022 година Положителното комерсиално салдо през първото полугодие е впечатляващо - $158,4 милиарда Това " достижение " е получено с помощта на обстоятелството, че износът на артикули и услуги надвишава двойно вноса им.

Тоест над Русия се изсипа даже не валутен дъжд, а валутен проливен дъжд. Банката на Русия предвижда, че в края на годината износът ще надвиши вноса с $277 милиарда От тази сума „ токсичната “ валута ще бъде към 70-80 %, т.е. токсичен валутен дъжд се стоварва върху главите ни.

Можем ли да се предпазим от него? Поне частично можем. Нека ви опиша за такава мярка като закупуването на злато на международния пазар. Днес ние вършим противоположното: опитваме се да продадем злато на международния пазар, получавайки токсична валута против него. А остатъците от токсична валута би трябвало да се трансфорат в доблестен метал, посредством който да се усилят златните запаси на Русия.

Може да се учим от себе си. В края на 70-те години на предишния век, след оповестяването на демонетизацията на златото на конференцията в Ямайка през 1976 година, цената на благородния метал на международния пазар стартира да пораства стремглаво. Това изложи на риск щатския $.

Съединени американски щати взеха решение да смъкват цената на златото, като се намесят на пазара с продажби от златния си запас. Продадени са над 200 тона метал. Вашингтон принуди МВФ да извърши същата интервенция. Продадени са най-малко още 200 тона. Значителна част от това злато е изкупено от Съветския съюз посредством фиктивни компании. Можете да прочетете за това в моята книга „ Златото в стопанската система и политиката на Русия “ (М.: Анкил, 2009).

Още по-ярък образец е Китай. Дълги години е преди всичко в света по рандеман на доблестен метал (годишно произвеждане 350-500 тона). А в Китай добитият метал не се изнася (има негласна възбрана за експорт на метал). Освен това Китай внася благородния метал и то в размери, надвишаващи годишното му произвеждане. В някои години вносът на злато надвишава 1000 тона. Миналата година Китай е внесъл 759 тона доблестен метал на стойност $47,3 милиарда Основните снабдители на злато за Китай са (изброени в низходящ ред на доставките): Швейцария, Австралия, Южна Африка, Хонконг, Сингапур, Канада, Япония, Германия, Русия, ОАЕ, Таджикистан, Тайван, Южна Корея, Узбекистан, Италия.

Редица други водещи златодобивни страни също са огромни вносители на благородния метал. Така Съединени американски щати, които бяха на 4-то място в класацията на страните по рандеман на злато през предходната година (180 тона), през 2021 година са внесли 250 тона от благородния метал. Канада е на 5-то място (170 тона), до момента в който внася 282 тона. Не изключвам, че част от метала, закупен от Съединени американски щати и Канада, се е оказала съветско злато (покупките му са направени на лондонския пазар).

Възникват рекомендации за възобновяване на реда на „ златния фронт “ на войната на Русия с груповия Запад.
Пълна възбрана за експорт на злато от Руската федерация.Приемането от паричните управляващи на Руската федерация на ограничения за обезпечени покупки на злато, добито в страната, за по-нататъшно увеличение на златния запас.Организиране на покупки на злато на международния пазар за сметка на големите ресурси от „ токсична “ валута в Русия; ориентиране на закупения метал към златния запас на Руската федерация.
Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР