Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в

...
Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в
Коментари Харесай

Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида

Русия е разкрила големи ресурси от петрол и газ в Антарктида, огромна част от които в региони, към които има искания Обединеното кралство, заяви вестник " Сънди телеграф ". Проучванията са въведения към въвеждането на сондажни платформи за употреба на девствения район за изкопаеми горива, предизвестиха английски дипломати.

Запаси на обща стойност 511 милиарда барела нефт – към 10 пъти целия рандеман в Северно море за 50 години, са докладвани на Москва от съветски проучвателен кораби съгласно сведения, предоставени на английската парламентарна комисия по околната среда. Цитират се по-конкретно изследвания на кораба " Александър Карпински ", принадлежащ на " Росгео " – съветската организация, натоварена с издирването на минерални ресурси за комерсиална употреба.

Така наречения Антарктически контракт от 1959 година контролира интернационалните връзки по Антарктида. В него континентът се преглежда като теоретичен резерват, само че се не разрешава създаването на минерали или нефт. Забранена е и военната активност, съобщи БНР. Един от заместник-министрите на външните работи Дейвид Рътли съобщи пред комисията, че неговият отдел е решил да се довери на съветските уверения, че просто се организират научни проучвания, само че специалистите не са съгласни, като предизвестяват, че да се има вяра на Русия да съблюдава отговорностите си е наивно, както се вижда от нейната инвазия в Украйна.

Клаус Додс, професор по геополитика в Кралския лицей " Холоуей " сподели, че дейностите на Русия са доста по-близки до търсенето на петрол и газ, в сравнение с до същинската просвета.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР