Премиерът разгледа някогашното Кремиковци – средновековен металургичен център за топене

...
Премиерът разгледа някогашното Кремиковци – средновековен металургичен център за топене
Коментари Харесай

Борисов обеща музейче на Хемус /ВИДЕО/

Премиерът прегледа тогавашното „ Кремиковци ” – феодален металургичен център за размразяване на желязна руда от времето на цар Борис I
Едно музейче по пътя на автомагистрала „ Хемус ” даде обещание министър председателят Бойко Борисов на археолозите, които разкопават сектора край Ловеч. Навръх рождения си ден Борисов подкара джипката си на ревизия. Днес той навършва 61 години. С него на инспекцията са финансовият министър Владислав Горанов и зам.-строителният Николай Нанков.

" >

Борисов се спря да беседва с археолозите и им сподели: " Каквото открием - пазим и съхраняваме ". Стана ясно, че са разкрили обект, какъвто за първи път се среща у нас по време на разкопките за трасето от автомагистралата. Той е от Първото българско царство от времето на Борис I и Симеон I. Не е просто общоприетоо населено място от този интервал, а е сериозен металургичен център за размразяване на желязна руда. Премиерът го назова тогавашното " Кремековци ".

" >

Борисов дефинира хората, които работят за построяването на автомагистралата, като герои. " Те имат майки, деца, фамилии и работят измежду тези рискови скали ", сподели министър председателят. И добави: " Да видят българите по какъв начин в скалата се прави път, по какъв начин се бие пътят, като пчелички работят хората тук ".

Нанков пък изясни, че се построяват три мостови уреди над река Вит. Борисов му отвърна, че до 2021 година би трябвало да сме подготвени. " Трябва да покажем какво вършим, в случай че е било елементарно комунистите да са го създали ", разяснява министър председателят.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР