Премиерът Николай Денков отрече ПП да управляват еднолично и заяви,

...
Премиерът Николай Денков отрече ПП да управляват еднолично и заяви,
Коментари Харесай

Началото на края? Николай Денков призна: Кабинетът се пропуква

Премиерът Николай Денков отхвърли Политическа партия да ръководят еднолично и съобщи, че всички зам.-министри се съгласуват с ГЕРБ. По думите му причина за създалото се напрежение е бил изборът на Борислав Сарафов за и.д. основен прокурор. Денков упрекна ГЕРБ-СДС и за неналичието на номинационен ръб, като съобщи, че това е бил стихотворец ангажимент от тях за назначенията в държавните регулатори, който не са спазили.

„ Истинската причина за напрежението през днешния ден е, че след промяната на Гешев със Сарафов имаме разко отклоняване от закондателната стратегия, която бяхме приели. Аз доста се надявам през днешния ден да се успокоят пристрастеностите, да седнат ПГ зад държавното управление и да обмислят по какъв начин да се върнат към законодателната стратегия “, сподели министър-председателят в коридорите на Народното събрание.

„ Няколко дни по-късно сглобката почна да се пропуква. Загубвайки процеса, който ни докара до триумф дотук, сътворяваме голям риск да се разпадне цялата конструкция. Ако търсим смяна на правосъдната система, няма по какъв начин да сложим лица от най-близкото обграждане на Гешев “, безапелационен беше Денков.

Реклама

„ Начинът е двете групи да се върнат към сделките, да има номинационен ръб и по-късно да бъдат задвижени процедурите, с цел да подсигуряват, че няма да има инцидентни лица, попаднали там “, сподели той за процедурата по излъчването на шефовете на Българска народна банка, Сметната палата, НЗОК и други регулаторни органи.

„ Номинационният ръб е част от уговорката, който поеха ГЕРБ. Той постоянно се е отнасял до регулаторите “, изясни Денков и добави, че сделката е била още преди да се отворят процедурите по желание, да обсъдят претендентите с ГЕРБ. „ Всъщност упованието беше да се направи ръб и няма защо да има рецензия към нас “, посочи министър председателят, като подсети, че това е било концепция на ПП-ДБ. ГЕРБ предотвартили опцията да се направи бордът, по неговите думи.

„ Обясненията, че имам проблем с кадровите назначения не са състоятелни, не са правилни, тъй като знаете по какъв начин беше формиран този Министерски съвет, какъв брой дни прекарахме дружно водачите на ГЕРБ в стаята на Росен Желязков, с цел да можем да уточним състав, който да получи поддръжка от двете страни “, отхвърли изказванията на Бойко Борисов министър председателят.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР