Премиерът на регионалното правителство на Каталуния Ким Тора ще бъде

...
Премиерът на регионалното правителство на Каталуния Ким Тора ще бъде
Коментари Харесай

Премиерът на Каталуния на съд, не изпълнил разпореждане на изборната комисия

Премиерът на районното държавно управление на Каталуния Ким Тора ще бъде съден по обвиняване, че не е извършил предписание на изборната комисия на Испания, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Според известието в Туитър на районен съд Тора не е премахнал от постройката на каталунското държавно управление жълтите ленти преди парламентарните и локалните избори през април и май т.г. От изборната комисия настояват, че тези ленти са " средство за политическа агитация ", която нарушава изборното законодателство.

Каталунските сепаратисти показват с жълти ленти поддръжката си за водачите на придвижването за самостоятелност на Каталуния, изправени пред съд поради противозаконния съгласно Мадрид референдум за самостоятелност през 2017 година Тора изяснява, че не е извършил разпореждането на изборната комисия, тъй като то е в несъгласие с решение на каталунския парламент, а и тъй като жълтите ленти са предмет на субективна преценка.

Ако бъде приет за отговорен, Ким Тора може да бъде лишен от правото да заема обществен пост за период до две години. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР