Премиерът Кирил Петков влезе в обяснителен режим за Северна Македония

...
Премиерът Кирил Петков влезе в обяснителен режим за Северна Македония
Коментари Харесай

Петков се оправдава за Скопие. Видя капан

Премиерът Кирил Петков влезе в пояснителен режим за Северна Македония след разкритията на външния министър в оставка Теодора Генчовска за опита му напълно да обърне българската позиция за ветото върху договарянията на Скопие за участие в Европейски Съюз.

" Борбата против мафията продължава. Не се хващайте в клопките, с които те се пробват да отвлекат публичното внимание ", сподели Петков след съвещанието на Министерски съвет.

Чуха се всевъзможни клевети в Народното събрание по отношение на решението за РСМ. Министерски съвет през днешния ден взе ясно решение, което е недвусмислено. Оттук нататък нито един политически водач не би трябвало да се упражнява в каквато и да било реторика, сподели Петков.

А то е - всяко предложение от страна на ротационното председателство на Европейски Съюз от страни членки или Европейска комисия, обвързвано със започването на еврочленство с РСМ или Албания, което се отклонява от рамковата позиция на Министерски съвет, да се изпраща неотложно към комисията по външна политика към Народно събрание, сподели Петков.

" Темата за РСМ беше употребена за похищение на публичното внимание. Защо през днешния ден тъкмо беше определено чуването по тази тематика – с цел да се изпълнят новините точно с тази тематика и да се избегнат полемиките по една доста по-важна тематика на деня, която ще бъде докладвана от финансовия министър ", уточни мининистър-председателят.

Темата Северна Македония отвлича вниманието от по-важната тематика за деня и това е междуведомствената комисия сред МФ и Министерство на регионалното развитие, която открива 2,5 милиарда лв., желани за противозаконни градежи в прегледа на парите за пътища.

Тези пари трябваше да бъдат платени през нарастването на бюджета, което бе желано от Министерство на регионалното развитие. Там се включва 6 метра тръба за 1 млн. лева, три стълба за 2 млн. лв.. Тези образци се събират до 2,5 милиарда лв. за противозаконни градежи.

Оказва се, че ние сме били прави от самото начало. Голямата част от градежите, по които се желае заплащане, са противозаконни. Затова през днешния ден се приказва по тематиката Северна Македония, с цел да не е на висок дневен ред комисията и нейните разкрития, съобщи Петков.

За нас задача номер 1 е приемането на актуализацията на бюджета. Блокирането му е безконтролно към хората и страната, съобщи министърът на стопанската система Корнелия Нинова.

Не може да се гласоподават обществените ограничения, а да не се гласоподава държавния бюджет, тъй като няма от кое място да дойдат доходи. Обръщам се към всички - да надделее разсъдъка и да гласуваме бюджета, по-късно има време за разногласия. Грижата за хората стои над партийния интерес, сподели Нинова.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР