Премиерът Кирил Петков в края на миналата седмица направи първото

...
Премиерът Кирил Петков в края на миналата седмица направи първото
Коментари Харесай

Премиерът предлага трети мост над Дунав като военна инвестиция

Премиерът Кирил Петков в края на предходната седмица направи първото си посещаване в Брюксел, като първата му среща бе с генералния секретар на НАТО Йенс Столтенберг в щабквартирата на Алианса.

На взаимен брифинг Столтенберг прикани България за продължи да влага във военно съоръжение.

" Приветствам скорошните ви вложения в нови бойни самолети, морски патрулни съдове и бронирани коли. Разчитам България да продължи да влага в защитата си, защото сме изправени пред все по-непредвидим свят ", съобщи Столтенберг, представен от международните медии.

От своя страна министър председателят Петков съобщи, че има вид и е допустимо допълнение сред военната и гражданска инфраструктура. Според него построяването на втори мост над Дунав покрай Русе би била забавна инвестиция и посредством нея би била реализирана задачата за 2% инвестиции в защитата, каквото е условието за членките на НАТО.

България ще направи промени в Плана за възобновяване и резистентност и ще го внесе още веднъж за утвърждение в Европейската комисия, разяснява Петков след срещата си с ръководителя на институцията Урсула фон дер Лайен в Брюксел. " Планът за възобновяване и резистентност би подсигурил на страната ни средства, равняващи се на близо 10% от Брутният вътрешен продукт, само че с цел да бъдат изцяло усвоени те, корупционните схеми би трябвало да бъдат стопирани. И тези процедура би трябвало да бъдат унищожени освен във връзка с евросредствата, а във връзка с цялата стопанска система ", разяснява още Петков.

Преди дни стана ясно, че Брюксел е върнал с 43 забележки създадения от служебния кабинет План за възобновяване. Основните рецензии в него бяха към плановете, свързани с върховенството на закона и енергетиката. Бившият вицепремиер по европейските въпроси Атанас Пеканов изясни, че множеството забележки са механически и са предстоящи.

" Редакцията на документа да отнеме най-малко две или три седмици, само че по-важното е работата по него да бъде свършена точно ", разяснява още министър председателят. Според него по този метод ще се подсигурява потреблението на средствата по най-хубавия метод.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР