УНСС отбеляза своята 104 годишнина с откриването на модерен колцентър,

...
УНСС отбеляза своята 104 годишнина с откриването на модерен колцентър,
Коментари Харесай

УНСС отбелязва своята 104 години с модерен колцентър, виртуална разходка и навигация в сградата на Университета

УНСС означи своята 104 годишнина с откриването на съвременен колцентър, опция за виртуална разходка в постройката на УНСС и със свое лично приложение за вътрешна навигация.

На Тържествения научен съвет ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров показа новите начинания: Колцентър, тел. 02 905 29 99, в който чиновниците работят с помощта и на изкуствения разсъдък и който дава отговор на всички въпроси, свързани с кандидатстудентската акция.

Виртуална разходка в постройката на УНСС и отвън нея, общо на повърхност над 54 000 m², която е една от най-големите в международен мащаб виртуални разходки и УНСС е първият университет в България, който я предлага на страницата си.

Собствено приложение за вътрешна навигация за постройката, извънредно новаторско решение, посредством което може да се отиде до всяка една зала на Университета.
На Тържествения научен съвет бе учредена и фондацията „ Духът прави силата ". Досегашният слоган на Университета даде името на фондацията, управлявана от ректора проф. доктор Димитър Димитров, който във встъпителното си слово напомни достиженията на Университета, на преподавателите и на студентите през миналата година.

„ Фактите приказват, че УНСС е № 1. Нашият университет е най-хубавото висше учебно заведение съгласно акредитационната оценка на Националната организация за оценяване и акредитация. Оценката 9.80 е най-високата, получавана от български университет. Получихме и „ Академичен Оскар " за най-висока институционална акредитация съгласно НАОА и най-престижно висше учебно заведение в професионално направление „ Икономика " съгласно работодателите и преподавателите във висшите учебни заведения. Европейската комисия също ни дефинира за отличници в осъществяването на първия ни план с елитната университетска мрежа ENGAGE.EU. Осигуряваме опция за стажове и подвижност в над 100 непознати университета. И оценката на МОН за ректора на УНСС е отлична ", сподели ректорът и награди всички, класирали се на призови места в национални и интернационалните надпревари в региона на правото, на математиката и на другите типове спорт.

Ректорът връчи грамота за реализирани отлични резултати на Цанко Цанков, нееднократен народен първенец по плуване, международен и европейски рекордьор на 12-часово плуване без спиране в 50-метров басейн, Майстор на спорта, който през 2024 година приключва сполучливо един от най-трудните плувни маратони в света в протока Кук, 26 км в Тихия океан, студент в УНСС, компетентност „ Бизнес с недвижими парцели ".

Проф. доктор Димитър Димитров открои триумфите на Юридическия факултет и награди двата тима по право - спечелилите в надпреварата по интернационално обществено право - Николай Бошнаков, Бояна Иванова и Евгения Личева, които завоюваха наградата „ Spirit of Jessup ", и спечелилите, взели участие в международното съревнование по интернационален търговски арбитраж Willem C. Vis - Елина Костадинова, Далиа Давидкова, Габриела Николова, Радослав Кръстанов.

Пореден триумф означи и университетският тим по математика на Националната студентска олимпиада през 2024 година Студентите са получили два златни, един сребърен и шест бронзови медала. Калоян Стефанов, троент първенец в олимпиадите по математика, като златен медалист връчи купата от отборното класиране на ректора.

През миналата година още веднъж бяха извоювани доста спортни награди, което показва виновното отношение на Университета към студентския спорт. Награда получи тима по шахмат за завоюваното първо място на Отборните студентски шампионати по шахмат, извършени по самодейност на Българската спортна федерация по шахмат.

Отборите по бадминтон, баскетбол, волейбол, футзал, джудо, лека атлетика, насочване, тенис на маса (мъже и жени), както и мажоретният състав, отличили се на надпреварите през годината, получиха грамоти. Спортистите са спечелили общо 35 оценки, от които 9 златни, 16 сребърни и 10 бронзови медала.

Всички спечелили връчиха своите купи и медали на ректора, с цел да бъдат сложени в формалните витрини за възхвала на университетските и спортни достижения, реализирани от ученици на УНСС.

„ Никой не реализира триумфи без да благодари на тези, които са му помогнали за тях. Ние ви благодарим! Покрай спорта ние придобихме доста качества - религия в триумфа, мощ, устойчивост, централизация, непримиримост, които ни оказват помощ във всички ни инициативи ", споделиха студентите спортисти.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР