Премиерът Кирил Петков сравни войната в Украйна с Априлското въстание.Представете

...
Премиерът Кирил Петков сравни войната в Украйна с Априлското въстание.Представете
Коментари Харесай

Петков сравни войната в Украйна с Априлското въстание

Премиерът Кирил Петков съпостави войната в Украйна с Априлското въстание.

" Представете си, в случай че някой беше споделил по време на Априлското въстание: " Ами, най-добре е това въстание доста бързо да свърши, тези хора да нямат опция да се пазят, с цел да има по-бързо мир. " Това позиция ли е? Нашата история е обвързвана с образци на хора, които не са се примирили с агресор, който желае да потъпче опцията на едни хора да вършат личния си избор ", сподели Петков по време на визитата си в Бородянка. Днес представителна група на ръководещата коалиция, отпред с Петков и без присъединяване на Българска социалистическа партия е в Украйна. Тя ще посети най-пострадалите от войната места и ще се срещне с президента Володимир Зеленски.

" На Зеленски ще кажа, че България няма да бъде безучастна в тази покруса. Ние ще гласуваме за военната помощ за Украйна. Ще продължим да я поддържаме. Това не е единствено техен проблем. Ако съветската страна продължава да стреля, желаеме ли го този мир? ", попита Петков.

И остро разяснява президента Румен Радев, който в сряда твърдо се разгласи срещу изпращането на оръжия в Украйна.

" Президентът Радев няма да разясня. Вчерашното му изявление беше недоумение на обстановката. Позорната част е концепцията, че най-добре да не се оказва помощ на Украйна, с цел да свърши войната по-бързо. Ние (едва ли не - б.р.) сме съгласни Русия да победи, с цел да ни се махне този проблем с войната ", проучва министър председателят думите на Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР