Премиерът Кирил Петков смени банковата сметка, която днес публикува в

...
Премиерът Кирил Петков смени банковата сметка, която днес публикува в
Коментари Харесай

Огромен гаф! Кирил Петков подмени банковата сметка за “даряване на заплати“ за Украйна

Премиерът Кирил Петков смени банковата сметка, която през днешния ден разгласява в персоналния си профил в обществените мрежи дружно с анонс, че започва благотворителна акция и приканва всеки българин да подари една своя заплата за Украйна. Той заяви, че към този момент го е сторил.

" Затова откривам обществена акция за набиране на финансов запас, който да бъде възложен на украинското държавно управление. Призовавам всеки български жител, който в действителност желае да помогне на Украйна, да подари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са сложни, време е Facebook постовете да се трансфорат в средства за Украйна.

Можете да дадете своя принос тук: адресат: VDU 0515 Kiev; IBAN: UA133223130000025203000000021; SWIFT: EXBSUAUX ", написа по-рано през днешния ден той.

По-късно обаче последният текст от поста, указващ къде да дадем своя принос, беше отстранен без пояснение. Така също без пояснение на негово място беше прекачена фотография с банкова информация, която обаче няма нищо общо с в началото посочената. Не е ясно какъв брой хора да реагирали и дарили някаква дума или даже - една заплата. Дали и Кирил Петков е дарил своята заплата на мнимата банкова сметка, също не излиза наяве.

Проверка на първата банкова сметка демонстрира, че тя попада отстрани във фейсбук, ръководят от Нигерия - страна, която се асоциира с банкови измами. На уеб страницата на украинската банка също не попада посочената в началото сметка. Подмененият IBAN няма нищо общо със остарелия. Откъде може да се дължи грешката не излиза наяве.
Коментарите на консуматори във " Facebook " обаче не закъсняха. Масово те са обединени против акцията, считайки я за несправедлива, поради ниския стандарт на живот в България. След като стана явен гафът с банковата сметка обаче тонът се изостри още повече, като консуматори я назовават " безсрамна и цинична акция ", и то в сгода на мошеници. По-големият въпрос е обаче по какъв начин се е появила изобщо тази първична сметка в поста на премиера, поради че се анонсира толкоз огромна и сензитивна акция. Вероятно постът е прегледан най-малко от двама от ПР специалистите на Петков. Именно това е линията, върху която доста от анализаторите сега разсъждават. Новата сметка:
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР