Премиерът Кирил Петков поздрави министрите си за бюджета, който са

...
Премиерът Кирил Петков поздрави министрите си за бюджета, който са
Коментари Харесай

Кирил Петков поздрави министрите си за бюджета

Премиерът Кирил Петков поздрави министрите си за бюджета, който са подготвили.

" За новия бюджет имаме три целта: огромно равнище на финансови вложения - 8 милиарда лева, вложения в човешкия капитал с фокус в образованието - 125 на 100 от междинната работна заплата за учителите, както и най-голямо равнище на обществени заплащания изключително за пенсионерите, които ще са над линията на беднотия.

Невероятно огромни язви имамев бранш защита, това виждаме и във всеки един от секторите. Затова ще имаме актуализация на 6-ия месец, с цел да сме сигурни, че влизаме в надзор на този разпад ", сподели министър председателят при започване на постоянното съвещание на Министерския съвет.

Припомняме, че препоръчаният от Асен Василев бюджет допуска недостиг от 4,1%, извънредно масирана финансова стратегия за над 8 милиарда лева, нарастване на прага на оптималния застрахователен приход до 3400 лева и скок на минималната работна заплата до 710 лева

Според текстовете на МФ, откакто бъде признат, бюджет 2022 би трябвало да стартира да работи от първи април. Вече е заложена и актуализация през юли, която да регистрира промените, които обособените министерства считат да извършат. Именно по тази причина и сегашният план не допуска никакви радикални промени в политиките на обособените звена.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР