Премиерът Кирил Петков отправи сериозни критики срещу поведението на ГЕРБ

...
Премиерът Кирил Петков отправи сериозни критики срещу поведението на ГЕРБ
Коментари Харесай

Кирил Петков към опозицията и Радев: Или сте страхливци, или се дръжте като държавници

Премиерът Кирил Петков насочи съществени рецензии против държанието на ГЕРБ и останалите опозиционни сили, които в сряда събориха кабинета му и не престават да провалят работата на Народното събрание - в това число за Северна Македония.

Петков упрекна в " политическа измама " Бойко Борисов за това, че пред медиите е оповестил цялостна поддръжка за френското предложение за договарянията с РСМ, а в следобедните часове депутатите му блокираха работата по тази тематика в Комисията по външна политика.

" Не може да излизаш по малкия екран и да се биеш в гърдите, че ще направиш нещо, а следобед да блокираш комисията. Това е безспорна политическа измама. Да отидат на комисия, да вършат кворум. Нали бяха доста постоянни, мощни, всичко знаят. Втори ден не могат да създадат кворум. Ако имат същинска позиция, през днешния ден комисията заседава. В идващите дни може да има отворена полемика, в която целият български народ да разбере - всички би трябвало да знаят, че сме защитили позицията на България с това предложение ", сподели Кирил Петков пред публицисти в Брюксел.

В момента там стартира срещата на Европейски Съюз и водачите от Западните Балкани, а по-късно ще се организира и Европейският съвет с присъединяване на държавните ръководители от 27-те страни членки.

Петков удостовери, че няма да направи каквито и да е промени по досегашната българска позиция за ветото, до момента в който Народното събрание не вземе друго решение и прикани депутатите да не провалят " историческия миг ".

" Или сте страхливци, които се пробват да трансферират горещия картоф, или сте крадци, които пробват да клатят държавното управление поради милиарди, или сте държавници. Ако сте държавници, отидете на комисия, да се приказва пред целия български народ и да се вземе вярното решение. Ако (Бойко Борисов) желае да наподобява като общественик - някогашен общественик, по този начин да го нарека - да отиде (ГЕРБ) на комисия, да се насрочи един общ отворен спор, хората да видят, че няма нищо скрито-покрито, и да се гласоподава. Това са верните стъпки ", сподели още Кирил Петков.

Той упрекна в безучастие и президента Румен Радев поради отхвърли му да свика КСНС по тематиката за Северна Македония след приемането на френското предложение.

" Не може от две седмици КСНС да не се привиква и да се крием на разнообразни места. Ако си президент на място викаш КСНС, служби, партии, сядаме, обсъждаме и излизаме - само че не. Това било работа на държавното управление, на премиера. Маските паднаха, омръзна ми от страхливци ", сподели той.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР