Премиерът Димитър Главчев предлага промяна в персоналния състав на служебния

...
Премиерът Димитър Главчев предлага промяна в персоналния състав на служебния
Коментари Харесай

Първа рокада в служебния кабинет! Главчев предлага Даниел Митов да заеме поста външен министър

Премиерът Димитър Главчев предлага смяна в персоналния състав на служебния кабинет – външният министър Стефан Димитров да бъде освободен от поста си, а неговото място да заеме депутатът от ГЕРБ Даниел Митов.
Като претекстове за персоналната смяна министър-председателят показва нуждата от навременна и виновна съгласуваност и връзка сред членовете на кабинета, от една страна, както и със съдружниците и сътрудниците от друга, оповестяват от Министерския съвет.
Искането на служебния министър председател идва по-малко от седмица след назначението на кабинета и откакто към този момент един път беше направена ротация на поста. Часове преди клетвата на служебното държавно управление се оказа, че първи посланик на страната няма да бъде дългогодишният ни консул в Австрия Ивайло Ценов, а посланика ни в Черна гора Стефан Димитров. Днес обаче към него бяха отправени съществени рецензии от страна на ГЕРБ. Лидерът на партията Бойко Борисов изиска безапелационната му промяна, а предлагането на Главчев за отстраняването на Димитров пристигна единствено няколко часа по-късно, предава Българска национална телевизия.
Даниел Митов и преди е бил външен министър – първо през 2014 година, когато президентът Росен Плевнелиев го назначава на длъжността в служебното държавно управление на Георги Близнашки. Митов резервира поста и в последвалото постоянно държавно управление – второто на Бойко Борисов.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР