Премиерът Бойко Борисов свика извънредно правителствено заседание в петък. Бяха

...
Премиерът Бойко Борисов свика извънредно правителствено заседание в петък. Бяха
Коментари Харесай

Още правителствени харчове: 538 хил. лева за три общини

Премиерът Бойко Борисов свика изключително държавно съвещание в петък. Бяха раздадени 537 890 лв. на три общини в страната. Средствата са по линия на Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне. " Продължаваме да подкрепяме всички общини в страната. Реагираме при нужда и незабавно взимаме бързи и съответни решения ", сподели Борисов. Предизборната изразителност явно към този момент не се употребява единствено джипката по време на обиколките из страната, а откри мястото си и в Министерския съвет. 

Традиционно кметовете на въпросните общини бяха " строени "  до премиера, с цел да му благодарят.

На община Враца се отпускат близо 110 000 лв.. С 79 000 лв. ще бъдат построена подпорна стена, бетонов тротоар и парапет по цялата дължина на стената в село Баница. " С тези средства ще се реши един дълготраен проблем в селото, който беше задействан през месец февруари от дъждовете. Образува се свлачище и би трябвало да се построи подпорна стена, тъй като в противоположен случай се заплашват два жилищни парцела и има заплаха от разрушаването на републиканския път Враца – Оряхово ", сподели кметът на село Баница Владимир Вълов. Кабинетът даде още 29 327 лв. на община Враца за ремонт на покрива на административната постройка на ул. „ Георги Бенковски “ 13 в града.

" По бюджета на община Ботевград предоставяме 184 200 лв. за възобновяване на мост в село Новачене ", заяви министър-председателят. Кметът на Ботевград Иван Гавалюгов уточни, че съоръжението е от огромно значение за жителите на село Новачене. " Мостът свързва двете елементи на селото, подложен е преди десетки години. Убеден съм, че с оказаната от страната помощ ще решим един значим проблем ", добави Гавалюгов. Той осведоми премиера, че следва скоро да стартира ремонтът на болничното заведение в Ботевград, за който държавното управление отпусна 3,5 милиона лв. в края на предходната година.

За спешен ремонт на пътя Юндола - с. Черна Места/с. Смолево - село Бел Камен се дават 245 360 лв. на община Якоруда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР