Премиерът Бойко Борисов ще приеме оставката на министъра на енергетиката

...
Премиерът Бойко Борисов ще приеме оставката на министъра на енергетиката
Коментари Харесай

Борисов ще приеме оставката на енергийния министър заради репутацията на правителството

Премиерът Бойко Борисов ще одобри оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова, се разбра от коментара му пред публицисти в Брюксел. По-рано през днешния ден Петкова разгласи, че ще подава оставка пред министър-председателя, като причина е, че познава от 20 години бъдещия покупател на българския бизнес на ЧЕЗ.

Борисов през днешния ден съобщи, че ще одобри оставката, " с цел да не дам никаква опция да се въздейства върху репутацията на държавното управление, на мен, на госпожа Петкова ". Той дефинира енергийния министър като почтен човек, само че уточни, че " почтеното, вярното е, и това я посъветвах, да отиде в Народното събрание и да си подаде оставка ".

" Когато се върна, ще се срещна с съдружните сътрудници и ще решим кой да поеме поста ", сподели министър-председателят.

Той на няколко пъти увери, че няма по какъв начин държавното управление да се меси в една частна договорка. " По никакъв метод ние не сме влияли, тъй като няма и по какъв начин ", сподели той и уточни, че няма по какъв начин да се пречи или конкурира договорка на една частна компания в Чехия. В четвъртък се разбра, че управлението на ЧЕЗ е одобрило " Инерком груп " за покупател на българския бизнес на компанията. Предстои бъдещата договорката да бъде утвърдена от българските регулатори. " Имаме Комисия за енергийно и водно контролиране, имаме Комисия за защита на конкуренцията, имаме ДАНС. Като пристигна тука договорката, институциите ще си свършат работата ", увери той.

Борисов добави, че през годините ръководените от него държавни управления не са били в положителни връзки с електроразпределителните предприятия. " Когато са продавани електроразпределителните предприятия, ГЕРБ не е съществувала и в случай че някой е желал да купува дялове, както в този момент ни предлагат, са имали време ", добави той. По-рано през днешния ден вицепремиерът Валери Симеонов ( " Обединени патриоти " /НФСБ) попита за какво страната няма никакви дялове в сходните на ЧЕЗ сдружения.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР