Премиерът Бойко Борисов разпореди на социалния министър Бисер Петков и

...
Премиерът Бойко Борисов разпореди на социалния министър Бисер Петков и
Коментари Харесай

След спешна среща при Борисов: Няма да има ощетен пенсионер

Премиерът Бойко Борисов разпореди на обществения министър Бисер Петков и шефа на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов да не се позволява понижаване на пенсията на нито един пенсионер. 
 Национален осигурителен институт: Предварителните данни сочат безпристрастен резултат от новата формула за пресмятане на пенсиите  Как ще повлияят измененията във формулата за пресмятане на пенсиите върху размера им?
Това стана ясно след извънредна среща в постройката на Министерски съвет, на която участваха и представители на синдикатите. Няма да има понижаване на пенсиите на нито един български пенсионер, даде обещание вицепремиерът Томислав Дончев. Той акцентира, че и тази година държавното управление ще отпусне 53 млн. лева за великденски добавки. 

Според новите правила към този момент не се избират трите най-силни години преди 1997 година, не влиза и приходът сред 1997 година и 1999 година Вземат се поради единствено осигуровките от 2000 година насам. След срещата стана ясно, че специалисти ще преизчисляват сумите, като включат и тези три години, само че единствено при положение, че в регистрите има данни за действително платени осигуровки. 

За да няма ощетени, ще се избира по-благоприятният вид за пенсионера, изясни шефът на Национален осигурителен институт Ивайло Иванов. 

Всички калкулации, че очакване пенсия от 400 лв. ще се понижи на 130, са малоумни, безапелационен бе президентът на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР