Израелските сили може многократно да са нарушавали фундаменталните принципи на

...
Израелските сили може многократно да са нарушавали фундаменталните принципи на
Коментари Харесай

ООН: Израел многократно е нарушавал законите на войната в Газа

Израелските сили може неведнъж да са нарушавали фундаменталните правила на законите на войната и да не са създали разлика сред цивилни и бойци по време на военната си акция в линията Газа. Това съобщи Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида (OHCHR), оповестява " Ройтерс ".

В отчет, оценяващ шест израелски офанзиви, предизвикали огромен брой жертви и унищожили цивилна инфраструктура, се показва, че израелските сили " може систематично да са нарушавали правилата на разграничаване, пропорция и защитни ограничения при нахлуване ".

" Изискването за избор на средства и способи за водене на война, които заобикалят или най-малкото минимизират до някаква степен цивилните вреди, наподобява поредно нарушавано в акцията на Израел ", съобщи Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Фолкер Тюрк.

Постоянната задача на Израел към Организация на обединените нации в Женева дефинира разбора като " в действителност, юридически и методологически неправилен ".
 Организация на обединените нации откри: Израел е направил закононарушения против човечеството в Газа
Организация на обединените нации откри: Израел е направил закононарушения против човечеството в Газа

Както Израел, по този начин и " Хамас " са направили военни закононарушения

" Тъй като OHCHR разполага в най-хубавия случай с частична картина на обстоятелствата, всеки опит за постигане на правни изводи е всъщност неправилен ", акцентира израелската дипломатическа задача.

В отчета са разказани в детайли шест случая, случили се сред 7 октомври и 2 декември , при които Службата за правата на индивида на Организация на обединените нации показва оценка на типовете оръжия, средствата и методите, употребявани при тези офанзиви.

" Смятахме, че е значимо този отчет да бъде оповестен в този момент, изключително тъй като от някои от тези офанзиви са минали към осем месеца и занапред следва да виждаме достоверни и транспарантни следствия ", разясни Равина Шамдасани, представител на Службата на Организация на обединените нации за правата на индивида.

" Най-напред призоваваме израелските управляващи да подхващат стъпки, с цел да подсигуряват провеждането на подобаващи, транспарантни следствия ".
 Служба на Организация на обединените нации желае Израел да дава отговор за вероятни военни закононарушения Обновена
Служба на Организация на обединените нации желае Израел да дава отговор за вероятни военни закононарушения

Съединени американски щати, Германия и още четири страни гласоподава против

Тя добави, че при липса на транспарантни следствия ще има " нужда от интернационалните дейности и в това отношение ".

Офанзивата на Израел е предизвикала гибелта на над 37 400 души в линията Газа.

Израел стартира своето нахлуване, откакто бойци на " Хамас " нападнаха страната на 7 октомври, убивайки към 1200 души и вземайки над 250 души за заложници.

Миналата седмица Службата за правата на индивида на Организация на обединените нации съобщи, че убийството на цивилни по време на израелска интервенция за освобождение на четирима заложници само че същото се отнася и за държането на пленници от палестинските екстремисти в гъсто обитаеми региони.
 Организация на обединените нации: Ограниченията на Израел върху помощта за Газа може да са военно закононарушение
Организация на обединените нации: Ограниченията на Израел върху помощта за Газа може да са военно закононарушение

Настроенията против дейностите на израелската войска ескалират в международен мащаб
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР