Премиерът Бойко Борисов направи първи коментар на публикуваните от разследвания

...
Премиерът Бойко Борисов направи първи коментар на публикуваните от разследвания
Коментари Харесай

Бойко Борисов с първи коментари на кореспонденцията между Божков и Vladi Goranov

Премиерът Бойко Борисов направи първи коментар на оповестените от следствия предприемач Васил Божков текстови известия, за които твърди, че са сред него и Владислав Горанов.

Вицепремиерът Томислав Дончев пък реагира, че не се търси нов финансов министър.

Министър –председателят реагира на излезлите в общественото пространство известия по този начин:

„ И аз съм приказвал с Божков, когато говорихме беше Гриша Ганчев, и Домусчиев, и Божков на среща с основния прокурор в Министерския съвет. Тогава нямаше такива обвинявания. Към този миг не е бил обвинен, връзките в ден сегашен се трансформират и то доста бързо, нещо произлезе ли е от тези срещи, някаква смяна в закона “.
Божков разгласява диалози с Vladi Goranov Бизнесменът твърди, че с тях потвърждава, че е общувал с финансовия министър по линия на хазарта
Вицепремиерът Томислав Дончев увери, че сътрудника му Владислав Горанов не е опъвал политически чадър над бизнеса на Божков и на въпроса дали министър председателят си търси нов финансов министър отговори по този начин:

" Не съм чул такова нещо. Финансовият ни министър се споделя Владислав Горанов. При многото диалози, които съм имал с него, той постоянно е твърдял, че в държанието му няма нищо нелегално и неправилно “.
Дончев за чата сред Божков и Vladi Goranov: Кореспондирали са си, с цел да се видят Вицепремиерът съобщи, че оповестеното през днешния ден удостоверява казаното от Горанов преди седмица
А в изявление пред Българската национална телевизия основният прокурор Иван Гешев декларира, че " не си е предизвикал това да чете тези есемеси, само че сътрудниците му, които са ги прочели, са споделили, че не се постанова наказателно-правна реакция ".
Гешев не е чел кореспонденцията сред Божков и Vladi Goranov По думите на обвинител №1 прокуратурата не се тормози да ревизира случая
Васил Божков има 11 обвинявания, измежду тях са насила, изнудване, закани, търговия с въздействие. Към момента той е в Обединените арабски емирства, а прокуратурата работи за неговото връщане у нас.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР