Премиерът Бойко Борисов, който снощи пристигна на официално посещение в

...
Премиерът Бойко Борисов, който снощи пристигна на официално посещение в
Коментари Харесай

Бойко Борисов ще разговаря днес в Кайро с президента на Египет

Премиерът Бойко Борисов, който нощес дойде на публично посещаване в Египет, ще се срещне през днешния ден с президента на страната Абдел Фатах ас Сиси. Целта на визитата е задълбочаване на двустранното съдействие.

Очаква се двамата да обсъдят активизиране на двустранните връзки и задълбочаване на съдействието във всички области от съвместен интерес, както и да бъдат наранени тематики като миграцията и евентуални доставки на природен газ от Египет.

Борисов към този момент се срещна с египетския министър председател Мустафа Мадбули. При срещата с него министър председателят Борисов е отбелязал, че българското държавно управление се стреми да поддържа натоварен политически разговор на всички равнища с обичайните сътрудници на България в Близкия Изток и Северна Африка, като е допълнил, че страната ни е подготвена да пълноценни и взаимноизгодни връзки с Египет във всички области от съвместен интерес - стопанска система, енергетика, земеделие, сигурност, туризъм, просвета, обучение. Борисов е изразил и убеденост, че с актуалната му аудиенция в Кайро ще се реализира градивен разговор по основни тематики от двустранен и районен темперамент.

Настоящото посещаване на българския министър председател е втората аудиенция на това ниво в историята на двустранните ни връзки.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР