Премиерът Бойко Борисов и ръководителят на департамента за международен добив

...
Премиерът Бойко Борисов и ръководителят на департамента за международен добив
Коментари Харесай

Борисов и висш представител на Shell обсъдиха българските енергийни проекти

Премиерът Бойко Борисов и ръководителят на департамента за интернационален рандеман на петрол и газ на Royal Dutch Shell Андрю Браун разискаха развиването на газовите планове на територията на България. Срещата им беше в границите на провеждащата се в Давос Годишна срещата на Световния икономическия конгрес.

Борисов срещна Андрю Браун с развиването на плана за създаване на европейски газоразпределителен център „ Балкан “. Той посочи значимостта на плана, като уточни, че ще способства за диверсификация на източниците и маршрутите на газ в България и Югоизточна Европа. Андрю Браун поздрави българския министър председател за самодейността за създаване на сходна газова инфраструктура и за развиването на газовата мрежа в България.

Борисов уточни, че предстоящ рандеман от блок „ Хан Кубрат “ в Черно море е един от разновидностите за диверсифициране на източниците. Андрю Браун изрази очакване компанията да стартира сондажите в блока до края на тази или при започване на идната година. Разрешението за търсене и изследване на компанията беше обещано от Министерския съвет през октомври 2015 година и съгласно предварителни изследвания на компанията, упованията им са за намиране на залежи на нефт, само че има данни и за природен газ.

Провеждането на състезанията за търсене и изследване в надълбоко Черно море бе измежду първите решения на държавното управление в енергийната сфера. Увеличаването на локалния рандеман е едно от водещите условия за гарантиране на енергийна сигурност и самостоятелност.

Представителят на Royal Dutch-Shell поздрави премиера Бойко Борисов за ротационното вдишване на председателството на Съвета на Европейския съюз и му пожела триумф по предпочитаните тематики.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР