С мнозинство от гласовете на ПП-ДБ, БСП и Възраждане ветото

...
С мнозинство от гласовете на ПП-ДБ, БСП и Възраждане ветото
Коментари Харесай

Ветото на Румен Радев срещу ограничаването на еко оценките минава въпреки ГЕРБ и ДПС

С болшинство от гласовете на ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и " Възраждане " ветото на върху измененията в Закона за поощряване на вложенията беше подкрепено в Комисията по икономическа политика.

Предстои то да бъде гласувано и в пленарна зала, където ще стане ясно дали Народното събрание ще се откаже от признатия единствено преди седмици закон.

Мотивите са изцяло състоятелни, изпълнителната власт е потвърдила, че не се грижи като добър собственик за ползите на бизнеса, жителите и природата, разяснява Владислав Панев от ПП-ДБ.

Даниел Лорер се съгласи с част от рецензиите на ГЕРБ и Движение за права и свободи за това, че сегашната бюрократична уредба основава спънки пред вложенията поради дългите периоди и процедури по екологични оценки, само че прикани в идващ парламент да се сътвори нова система.

" Това е извънредно основна тематика, която не трябва да се претупва ", сподели той.

Емоционална отбрана на поправките направиха Йордан Цонев (ДПС) и Александър Иванов (ГЕРБ).

Цонев реши да цитира Библията, като разгласи, че за него като християнин опазването на околната среда е древен принцип, само че " когато обособени човекци вредят на другите ", Народното събрание трябвало да се намеси.

Депутатът от Движение за права и свободи разгласи като пропуск на законодателството от 25 години, че не се справило с казуса със " злоупотребата със зеленото право ".

Цонев изиска да се пресметна какви са вредите, които неналичието на автомагистрала " Струма " в противоречивата права нанася върху природата поради огромните тапи от коли.

Александър Иванов от ГЕРБ непосредствено упрекна " зеления рекет " и " зеления октопод ", който по думите му стоял зад " новата коалиция на ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и Възраждане ". Иванов се оплака и от това, че съпротивата против капиталови проекти довела до затрудняването на достъпа на софиянци до Витоша (заради прекратяването на поддръжката на лифтовете от фирмата-собственик, която не получава право да построи нови уреди за сметка на спомагателна сеч).

Коментарите му провокираха отвращение на Даниела Божинова от ПП-ДБ ( " Зелено придвижване " ), която дефинира изявлението му като " извънредно манипулативно ".

" Винаги ли ще борим злоупотребите с правото, като отстраняваме правото? ", разяснява тя, като попита за какво до момента ръководещите не са основали задоволително способена администрация, която съответно да дава отговор на предложенията за вложения, без да позволява те да пречат на околната среда.

В последна сметка ветото на Радев беше подкрепено с болшинство в комисията.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР