Прекратяване правомощията на бившия транспортен министър Ивайло Московски като депутат

...
Прекратяване правомощията на бившия транспортен министър Ивайло Московски като депутат
Коментари Харесай

НС ще гласува оставката на Ивайло Московски като депутат

Прекратяване пълномощията на някогашния транспортен министър Ивайло Московски като народен представител и промяна на противоречиви текстове в два обществени закона ще бъдат обсъждани в пленарната зала на Народното събрание през днешния ден.

До прегласуването на двата закона - за хората с увреждания и за персоналната помощ, се стигна, откакто протестиращите майки на деца с увреждания и омбудсманът Мая Манолова показаха опасения, че доста нуждаещи ще останат без помощник поради орязано финансиране. След среща с премиера Бойко Борисов настояванията им бяха задоволени.

И през днешния ден депутатите ще гласоподават 71 милиона лв. да бъдат трансферирани от централния бюджет в бюджета на Социалното министерство. Така обещаните от държавното управление 150 милиона лв. повече за персонални асистенти ще са забележими в бюджета на общественото ведомство.
Депутатите ще гласоподават още веднъж вицепремиерът да оглави Националния съвет за хора с увреждания, както желаеха майките. Този текст бе поправен поради опцията Валери Симеонов да го оглави, само че след отдръпването му се връща първичният текст.
Оставката на Московски като народен представител пък ще даде опция той да поеме вицепрезидентското място в Черноморската банка за търговия и развиване. Номинацията му беше оповестена още през септември.

Депутатите ще прегледат на първо четене промени в закона за горите. Целта на импортирания от " Обединени патриоти " план е да бъдат основани условия за развиване на планинския и ски-туризъм в зимните курорти. Промените планува доизграждане на ски-писти и обслужващи уреди - лифтове, влекове, стълбове, да се построяват без смяна в предназначението на земите по закона за горите. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР