Прекомерният прием на захаре сред основните рискове за здравето на

...
Прекомерният прием на захаре сред основните рискове за здравето на
Коментари Харесай

5 храни, съдържащи прекалено много захар


Прекомерният банкет на захар

е измежду главните опасности за здравето на актуалния човек. Освен че вреди съществено във високи дози, захарта има и пристрастяващ резултат , като доста хора виждат същинско тестване в задачата да понижат приема й.

Според специалисти прекаляването със захарта е измежду най-недооценените неточности, допускани в храненето, а съществена причина за това е прекалено високото наличие на захар в някои храни. Този факт елементарно се подценява, тъй като сладостта на тези храни в доста случаи е замаскирана с други усети и не можем да оценим какъв брой доста захар одобряваме с тях.

Обезмаслени плодови млека
Дори категорията „ обезмаслено “ не може да подсигурява, че млякото е потребно или даже че е безвредно за здравето. Извеждането на мазнините от млякото постоянно е обезщетено с обогатяването им със захари, чието количество постоянно е по-високо от целесъобразното за дневен банкет.

Кетчуп
Произведен от домати, кетчупът е богат на витамини А и С и на антиоксиданта ликопен. Уви – и на захар, доста захар. Проучвания демонстрират, че в някои случаи се открива наличие на 1 чаена лъжичка захар в 1 супена лъжица кетчуп . Киселият, лют и солен усет замаскират сладостта, само че това наличие на захар е голямо на фона на състава на кетчупа о количествата, които се употребяват от него.

Плодови сокове
Макар да съдържат част от витамините и минералите на задачите плодове, соковете от тях включват и огромна част от захарното им наличие, освен това – обогатено с още захар. Дори единствено естествено съдържащите се в множеството плодове захари са премного за дневните ни потребности, а когато са добавени и изкуствени такива, признатото количество единствено с чаша плодов сок може да надвиши допустимия най-много, нужен за организма ни.

Инстантни супи
Захарта не е обичайната съставна част на домашно приготвените супи, само че инстантните и пакетирани такива съвсем постоянно съдържат захар и то в огромни количества. В някои случаи са включени и изкуствени подсладители – малтоза, сорбитол и други Заедно те може да подсигурят захарно количество неколкократно надвишаващо това, от което се нуждаем.

Свързани публикации.. Кои са плодовете с най-високо наличие на елементарни захари? 0 Откриха нов вид вкусово чувство 0 Бавни въглехидрати – основа на потребното хранене 0

Протеинови блокчета
Те са още един образец за това по какъв начин потребна в едно отношение храна може да се окаже нездравословна в различен аспект. Защото те съдържат доста повече от просто белтъчини . Истината е, че в множеството протеинови барчета има количество захари, съвсем колкото и в общоприетите вафли и други десертчета.

Колкото и безспорни да са потребните качества на посочените храни, с никоя от тях не трябва да се прекалява поради високото наличие на захар

и други бързи въглехидрати. Винаги е за предпочитане те да се заменят с домашно приготвени такива, в които всеки самичък е решил какъв брой захар да добави.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР