Прекалено бавното шофиране и неоправдано ниските ограничения на скоростта стават

...
Прекалено бавното шофиране и неоправдано ниските ограничения на скоростта стават
Коментари Харесай

Ниската скорост предизвиква все повече катастрофи

Прекалено бавното шофиране и безпричинно ниските ограничавания на скоростта стават причина за от ден на ден пътнотранспортни катастрофи, сочи изследване на английското Министерство на превоза. Редица британски специалисти акцентират и обстоятелството, че водачите, които се влачат по пътищата на Острова, изнервят останалите участници в придвижването и по този начин заплашват сигурността, оповестява Daily Star.

Според статистиките на транспортното министерство на Англия през последните пет години броят на починалите и ранените в резултат на произшествия, провокирани от водачи, които карат със скорост надалеч под рестриктивните мерки, е повишен със 75%. Прекалено бавното шофиране става причина за приблизително три съществени произшествия по пътищата на страната седмично.

" Изобщо не съм сюрпризиран от тази тревожна статистика ", разяснява Хю Бладън, създател на Алианса на английските водачи. " Прекалено бавното шофиране е егоистично и искрено неуместно и води до произшествия. Отдавна настоявам, че такова държание нервира останалите на пътя и ги принуждава да подхващат рисковани изпреварвания ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР