Преговорната рамка за приемането на Северна Македония в ЕС на

...
Преговорната рамка за приемането на Северна Македония в ЕС на
Коментари Харесай

Захариева посече Скопие: Няма компромиси!

Преговорната рамка за приемането на Северна Македония в Европейски Съюз на този стадий не може да бъде призната. Това съобщи вицепремиерът и външен министър Екатерина Захариева в ефира на Българска национална телевизия. На днешния европейски съвет, задочен, България ще наложи несъгласие на процеса.

" В решението за несъгласие има категорично гледище за осъществяване на контракта за добросъседство и съдействие. В България считаме, че Северна Македония не е подготвена да извърши преговорната рамка ", твърдо съобщи Захариева.

" В медиите в Северна Македония има ужасно доста подвеждаща информация. Има три точки, за които настояваме - езикът, пътната карта и отвод от всевъзможни искания за македонско малцинство в България ", изясни Захариева. И добави: " Ние няма до водим очерняща политика, както прави Северна Македония. Ние сме страна-членка на Европейски Съюз и не може да си позволим това. ".

" Няма по какъв начин да кажем " да " и да дадем доверие в задатък. Правили сме го доста пъти, само че този път няма да има взаимни отстъпки ", безапелационна бе Захариева.

" Не отвръщам по никакъв начин на известията, че в Скопие желаят да ме разгласят за личност нон грата. Тази партия получи 2400 гласа на последните избори. Сега желае да разгласят мен и Краси Каракачанов за личност нон грата ", добави тя.

" Няма по какъв начин страна с влошени двустранни връзки да влезе в Европейски Съюз. Не е значимо единствено да подпишеш контракта, а и да го изпълняваш ", отсече външният министър.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР