Няма устройствени проблеми с терена, определен за изграждане на национална

...
Няма устройствени проблеми с терена, определен за изграждане на национална
Коментари Харесай

МРРБ: няма устройствени проблеми с терена за Детската болница

Няма устройствени проблеми с терена, избран за създаване на национална детска болница в кв. „ Горна баня “ в София. Това декларират от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) по отношение на високия публичен интерес към тематиката, която по думите им е приоритет в работата на служебното държавно управление.

От Министерство на регионалното развитие напомнят, че с решение на Министерския съвет от 2 ноември 2022 година за обект с национално значение е избран обект „ Изграждане на „ Национална многопрофилна болница за интензивно лекуване на деца “ в УПИ I – „ за болничен комплекс “, кв. 117, кв. „ Горна баня “, регион „ Овча купел “ – Столична община, гр. София.

Със заповед от  май 2023 година на министъра на районното развиване и благоустройството пък е утвърден план за обстоен организационен проект (ПУП), с който се прави изменение в проекта за регулация, с цел да се построи лечебното заведение.

През месец март 2024 година в Министерство на регионалното развитие е постъпило предложение на министъра на опазването на здравето за реализиране на отчуждителна процедура за прилежащ парцел, намиращ се в регион „ Овча купел “, кв. „ Горна баня “, бул. „ Никола Петков “ № 56, с идентификатор 68134.4332.1567 по кадастралната карта и кадастралните регистри на града, с повърхност от 12 770 кв. м, с построена в него постройка, допълват още от Министерство на регионалното развитие.

Той граничи с парцела, предназначен за национална многопрофилна болница за интензивно лекуване на деца. Поискан е за инфраструктура, обслужваща потребностите на болничното заведение и още няма завършило действане, прецизират от там.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР