Преговорите за бъдещите отношения между Великобритания и ЕС няма да

...
Преговорите за бъдещите отношения между Великобритания и ЕС няма да
Коментари Харесай

Веднага след Брекзит няма да има преговори

Преговорите за бъдещите връзки сред Англия и Европейски Съюз няма да стартират преди края на февруари или началото на март. Това заяви представител на Европейската комисия.

Тепърва Европейска комисия ще дефинира преговорните насоки, а по-късно е належащо те да бъдат одобрени от Европейския съвет. Самата комисия може да одобри насоките едвам след отдръпването на Англия, разясни представителят. Утвърждаването на преговорните насоки ще отнеме време, добави той. По неговите думи в тази ситуация не става дума за закъснение, а за нормален развой.

Доскоро Европейска комисия показваше подготвеност да стартира идващите договаряния с Лондон директно след отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Предвижда се тези нови договаряния да завършат до края на годината, когато изтича преходният период след напускането на Англия, планувано за 1 февруари. Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз в края на този месец, на 31 януари. Такова бе желанието на множеството британци, дали своят вот на референдума през 2016 година
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР