Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица

...
Предварително попълнените декларации за облагане на доходите на физически лица
Коментари Харесай

Предварително попълнени декларации в сайта на НАП

Предварително попълнените заявления за облагане на приходите на физически лица са налични в електронния портал на Националната организация за приходите.

Потребителите, които имат личен идентификационен код или дипломиран електронен автограф, към този момент имат достъп до въведената информация за получените от тях приходи от трудови правни отношения, цивилен контракти и възнаграждения и приходи от наем, само че единствено при отдаване на парцел на юридически лица.

Ако парцелът е предан на физическо лице, наемодателят има обвързване самичък да внася предплатено на тримесечие налога си и да попълни информацията в авансово попълнената декларация. От Приходната организация поучават преди данъкоплатците да потвърдят декларацията, да я прегледат деликатно и да внесат корекции и допълнения, в случай че това е належащо.

Данъчната акция за обявление на приходите на физическите лица, получени през предходната година, завършва на 3-ти май. Подалите годишната си данъчна декларация по електронен път до 31-ви март, употребяват отстъпка от 5% от налога за довнасяне до 500 лв., в случай че нямат подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на внасянето на декларацията, както и в случай че са внесли целия размер на налога за довнасяне в период до 31-ви март.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР