Предстоят ни трудни седмици, предупреди германският канцлер Ангела Меркел и

...
Предстоят ни трудни седмици, предупреди германският канцлер Ангела Меркел и
Коментари Харесай

Меркел предупреди: Идват трудни седмици, искам още ваксинации!

" Предстоят ни сложни седмици ", предизвести немският канцлер Ангела Меркел и прикани съгражданите си да се имунизират, съобщи ДПА.

В Германия има внезапно повишение на случаите на ковид и новите рекордни равнища на инфекции основават заплаха от претоварване на здравната система, съобщи Българска телеграфна агенция.

Меркел означи, че обстановката е съвсем толкоз тежка, колкото и преди година, когато трябваше да се наложат частични локдауни, траяли с месеци. Въпреки това, сподели тя, германците имат достъп до ваксини.

" Ние би трябвало да се възползваме и то бързо. Моля ви съдействайте и се пробвайте да убедите роднините и другари си ", прикани Меркел.

Коментирайки болничната система в страната, Меркел акцентира, че хората с ковид би трябвало да получат допустимо най-хубавите здравни грижи.

" Но това не е допустимо в районите, които са най-тежко наранени от вируса. Стационарите са претъпкани. Налага се пациентите да бъдат прехвърляни на други места. Плановите интервенции са анулирани. Лекарите и здравните служащи, които към момента си спомнят добре предходната зима на пандемия, още веднъж са на ръба на претоварването ", предизвести тя.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР