Представителството на Лидл в България излезе с позиция относно противоречивата

...
Представителството на Лидл в България излезе с позиция относно противоречивата
Коментари Харесай

Лидл-България за заличените кръстове: Ние не правим рекламните материали

Представителството на Лидл в България излезе с позиция по отношение на спорната си рекламна акция, в която хипермаркетът е заличил кръстове от фотоси от опаковките на своите артикули.

" Лидл България неведнъж е доказвала с цялата си активност дълбокото си почитание към българското историческо завещание, обичаи, просвета и религиозна еднаквост ", написа компанията във Facebook.

Заради акцията си Лидл отнесе жестоки рецензии, даже на държавно равнище. В Чехия земеделският министър прикани за протест на веригата.

Чешкият филиал също се извини за рекламата, казвайки, че не е желал да обиди никого.

Пълното изказване на Лидл-България:

Във връзка с реакциите, по отношение на опаковки на артикули от гръцката седмица в магазини Lidl, компанията би желала публично да посочи, че екипът на Лидл България не е взел участие в основаването на въпросните дизайни. Конкретните опаковки се създават от интернационален екип и са унифицирани за всички страни, в които веригата оперира.

Към последните извинения, поднесени от страна на комерсиалната верига на централно равнище и в другите страни, Лидл България, като българско сдружение, показва още по-силната си мотивация да сервира своите откровени извинения. От встъпването си преди седем години в страната, Лидл България неведнъж е доказвала с цялата си активност дълбокото си почитание към българското историческо завещание, обичаи, просвета и религиозна еднаквост.

Бихме желали да уверим всички консуматори, че одобряваме повече от съществено споделените мнения и реакции и сме изцяло съгласни, че даже в световния свят е неотложно интернационалните компании да регистрират и почитат всички аспекти на културни, религиозни и други усещания на потребителите. Затова Лидл България поема уговорката да съобщи мненията и реакциите към централата на компанията в Германия и екипа, виновен за основаване на дизайните на опаковките, с цел да бъде взето поради при създаването на етикетите в бъдеще.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР