Представителите на 13-те членки на Организацията на страните износителки на

...
Представителите на 13-те членки на Организацията на страните износителки на
Коментари Харесай

ОПЕК+ се споразумя да увеличи добива със 100 000 барела на ден през септември

Представителите на 13-те членки на Организацията на страните експортьорки на нефт (ОПЕК) и техните 10 колегата се споразумяха да усилят добива със 100 000 барела дневно през септември, сочи официалното съобщение след днешното съвещание, представено от Франс прес.

По-рано през днешния ден и мониторинговият комитет на ОПЕК+ предложи повишение на производството на нефт през септември със 100 000 барела дневно.

Обявеното нарастване е " съвсем незначително " макар неотдавнашното посещаване на Джо Байдън в Саудитска Арабия в опит да спре скока на цените, отбелязва Агенция Франс Прес.

Датата на идната министерска среща на алианса бе изместена за 5 септември, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на участници в разискванията.

На предходното си съвещание на 2 юни ОПЕК+ реши да усили добива с 648 000 барела на ден през юли и август, което бе повече от нарастването с 432 000 барела през юни.

Междувременно цените скочиха поради съветската инвазия в Украйна и последвалите я западни наказания против Москва, както и заради опасения, че повишаване да добива в международен мащаб съвсем не е допустимо.

В разгара на пандемията от COVID-19 алиаснът приложи рекордни съкращения на добива, след което търсенето се срина и смъкна цените до най-малко.

ОПЕК+ включва страните експортьорки на нефт от ОПЕК и водещи производители на суровината, които не членуват в картела, като Русия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР