Представители на транспортния бранш частично блокираха ГКПП Капитан Андреево, съобщи

...
Представители на транспортния бранш частично блокираха ГКПП Капитан Андреево, съобщи
Коментари Харесай

Протестиращи блокираха ГКПП Капитан Андреево

Представители на транспортния отрасъл отчасти блокираха Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", заяви БНР.

Днес на пункта беше планувана среща сред транспортния министър Николай Събев и турски превозвачи за решение на казуса с транспортния безпорядък на границата:

Превозвачите започнаха да затварят отчасти платната на вход и излаз още в 11:00. Към 12 ч. придвижването е блокирано. Исканията на сектора не са изпълнени. Превозвачите нямат връзка с министъра на превоза Николай Събев и желаят неговата оставка, оповестиха техните представители Йордан Арабаджиев и Елена Милтенова:

" Транспортът не работи към този момент 5 месеца! Не може министърът на превоза да не знае какво се случва на граничния пункт! Не може министърът след шестия ден да пристигна, с цел да взема решение проблемите! Не може ние да стоим по 5-6 дни пред Министерство и да не бъдем признати ", сподели Милтенова.

" Той не желае! Включително и през вчерашния ден, в Транспортна комисия, ние не бяхме позволени, с цел да му зададем въпросите, които имаме. Имаме доста съществени проблеми, отвън пакета от ограничения, който предложихме и който очевидно не се припознава от държавното управление ", добави Арабаджиев.

За 10 часа беше планувана среща на министъра с турски превозвачи. Те трябваше да решат проблемите с опашките на транспортните средства на българо-турската граница. Откакто е затворена частната лаборатория за фитосанитарен надзор, камионите с плодове и зеленчуци чакат с дни на границата, с цел да изчакат пробите, които се вършат от София.

Протестиращите са безапелационни, че ще блокират границата, до момента в който пристигна министърът, с цел да беседва с тях.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР