Представители на Европейския съюз изразиха съжаление във връзка с решението

...
Представители на Европейския съюз изразиха съжаление във връзка с решението
Коментари Харесай

ЕС съжалява за отказа на Швейцария от преговори по рамковото споразумение

Представители на Европейския съюз показаха страдание по отношение на решението на да, регламентиращо техните връзки.
„ Без този рамков контракт осъвременяването на сегашните връзки ще бъде невероятно ”, обявиха от Европейската комисия. Това значи, че Европейски Съюз към този момент няма да признава автоматизирано регистрацията на лекарствените препарати, приключват се и договарянията за позволява на Швейцария на европейския пазар за електрическа енергия.
Отказът от по-нататъшни договаряния с европейския съюз бе разгласен през вчерашния ден от президента Ги Пармелен. Той съобщи, че е имал желанието персонално да заяви това на ръководителя на Европейска комисия, само че тя не е приела неговото предложение за диалог.
 Швейцария приключи договарянията за съдействие с Европейски Съюз Швейцария приключи договарянията за съдействие с Европейски Съюз
Швейцария разгласи в сряда, че завършва договарянията с Брюксел за сключване на дълго отлагано съглашение за съдействие със заоби...
Пармелен е изпратил писмо до Фон дер Лайен, в което акцентира, че Швейцария желае да задълбочава и поддържа връзки с Европейски Съюз.
Преговорите за съглашението, което към този момент беше направено в общ тип още през 2018 година и предвиждаше автоматизирано адаптиране към измененията на европейските правила, попаднаха в задънена улица поради противодействието на швейцарските профсъюзи и някои от политическите партии. Швейцария сложи под подозрение нормите за даване на държавна помощ, стремеше се да отбрани размера на високите заплати в страната и да не позволява поданици на Европейски Съюз до швейцарските обществени заплащания, написа организация ДПА.
Според изказване на швейцарското държавно управление, то е направило цялостна оценка на резултата от договарянията по съглашението и откакто е стигнало до извода, че не са реализирани нужните условия, е взето решение съглашението да не се подписва, напомня БГНЕС.
Има опасения, че неспазването на рамковата договорка може да разклати връзките на Швейцария с Европейски Съюз в миг, когато повече от половината от целия швейцарски експорт отива към блока, който съвсем отвред заобикаля страната, която е без изход на море.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР