Председателят на временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби

...
Председателят на временната комисия по проверка за установяване на злоупотреби
Коментари Харесай

Ревизиращите искат договорите за ”Балкански поток, Петкова им крещи: Няма. Това е фарс

Председателят на краткотрайната комисия по инспекция за определяне на злоупотреби и нарушавания при разходването на средства от Министерски съвет, министерствата, държавните органи, държавни предприятия и сдружения с повече от 50 на 100 държавно присъединяване през последните 10 години Мая Манолова и членове на комисията отидоха в „ Булгартрансгаз “ през днешния ден. Там са представители на Демократична България, Има Такъв Народ, Българска социалистическа партия.

Движение за права и свободи са дали зелена светлина на срещата, като са декларирали, че в случай че могат, ще участват. От ГЕРБ не са изявили предпочитание да вземат участие в срещата. Разговорите са били извършени с депутатът от ГЕРБ Дани Каназирева.

Манолова и членовете на комисията упорстват да получат от „ Булгартрансгаз “ плановете на контракти от извършените публични поръчки, доклади за осъщественото строителство досега, заплащанията по газопреносната система и други документи, според стартовия лист за проверката, който комисията утвърди на първото си съвещание на 21 април 2021 година

Депутатът съобщи, че шефът на „ Булгартрансгаз “ сега не е в постройката, макар уговорената среща за 16.00 часа.

В момента Манолова беседва с енергийния министър Теменужка Петкова. Тя първо попита за какво ги няма от ГЕРБ. След това изрази терзание, че визитата е предумишлено. После пък сподели, че няма по какъв начин да се съобщи част от информацията, тъй като касае чувствителни данни. Изтъкна, че няма по какъв начин да се дадат документи, тъй като това станало по избран ред. По всичко проличава, че на този стадий управлаващите в лицето на Петкова няма да даде през днешния ден никакви данни. " Ние живеем в действителността и съблюдаваме истински документи. А вие сте привикнали с комфорта на улицата ", сподели тя.

Ние сме народни представители и ние решаваме каква информация желаеме. Не сме чиновници на министерство на енергетиката ", смъмри я Манолова. " За нас са дали своят вот 26% от хората. Ние не сме от улицата ", опита да я захапе Теменужка Петкова.

От Теменужка Петкова стана ясно, че няма по какъв начин да предадат документите в електронен вид, тъй като времето било малко. Няма да предоставим документ, който ще накърни ползите на сдружението ", посочи Теменужка Петкова. " Това няма по какъв начин да се случи до 26 и 27 април ", добави тя. След това стартира да крещи: " Това, което вършиме е фарс. Започвате да снимате и създавате някакво усещане. вие се държите като прокурор или проверяващ орган ". Разбра се, че над 1000 чиновници няма по какъв начин да пратят договорите до понеделник, стана ясно от страна на ръководещите.

" Не дръжте този поучителен звук. Ние сме пристигнали, с цел да разберем по какъв начин ще ни бъдат изпратени документите по електронен път ", сподели Манолова. " Не може да е фарс, когато българският народ не знае по какъв начин му се харчат парите ", опонира различен народен представител. Друг се възмути на сходно държание от страна на Петкова. Той изясни, че българският народ е дал милиарди за този контракт и е редно да знае къде са отишли парите му. " Теменужка Петкова скочи: " Ние всеки лев сме изразходвали почтено ".

" Министрите не са началници на Народно събрание. Време е нещата да си дойдат по местата ", посочи Мая Манолова.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР