Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура инж. Апостол

...
Председателят на Управителния съвет на Агенция Пътна инфраструктура инж. Апостол
Коментари Харесай

Новият шеф на АПИ разкри редица безобразия при ремонтите на АМ Тракия и АМ Марица

Председателят на Управителния съвет на Агенция " Пътна инфраструктура " инж. Апостол Минчев прави ревизия на строително-монтажните работи на стратегически пътни обекти.

На 3 юни при инспекция на ремонтните действия в сектора от Автомагистрала " Тракия " сред Чирпан и Стара Загора е установено:
вложение на некачествени и несъгласувани от Института за пътища и мостове строителни материали несъблюдение на техническите инструкции от страна на строителя липса на способен механически началник по асфалтополагане липса на способен механически контрол липса на сполучлив проектантски и авторски надзор
Отговорни за това са компанията строител, строителният контрол и проектантът, допълниха от АПИ.

При ревизия на ремонтните действия на сектора от Автомагистрала " Марица ", в региона на Свиленград, е открито неопределено, некачествено и механически неуместно проектантско решение на преходите насип - мост, повреди по градивни детайли и откосите на мост, на който се правят строителни работи.

Проектантът на обекта се е държал неуважително.

АПИ като възложител на строително-монтажните работи ще изиска осъществяването на самостоятелна техническа експертиза и ще бъде търсена отговорност от проектанта, в това число финансова и прекъсване на авторските права.

Инспекциите на стратегически пътни обекти на ръководителя на УС на АПИ инж. Апостол Минчев не престават.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР