Председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов коментира

...
Председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов коментира
Коментари Харесай

Проф. Малинов: Не вярвам Радев да си играе на политическо Lego

Председателят на Стратегическия съвет при президента проф. Александър Маринов разяснява в „ Здравей, България ” вътрешнополитическата конюнктура у нас.



Президентът Радев, доколкото го познавам, се придържа строго към своите конституционни пълномощия. Той ще улесни индиректно – като даде време, като организира диалози с партиите, само че по този начин да ги събере и да си играе на някакво политическо Lego – нямам доверие да го направи, акцентира професорът.

По думите му нито първият, нито вторият мандат за сформиране на постоянен кабинет не трябва да се подценява. Този път, тези дейности, които ще бъдат осъществени по време на първия и втория мандат, няма по какъв начин да не се отразят върху това по какъв начин вероятно би бил осъществен третият мандат, сподели ръководителят на Стратегическия съвет при президента.

Това е групировка, която не слага никакви червени линии. Така проф. Маринов разяснява партията на някогашния длъжностен министър-председател Стефан Янев. Той добави, че „ Български напредък ” е един от вероятните разновидности за партия, на която да бъде връчен трети изследователски мандат.

Проф. Маринов разяснява и отчета на Кремъл, в който България беше посочена като страна, през която е минал камионът, взривил Кримския мост. Впоследствие службите ни за сигурност отхвърлиха сходна версия. Изясни се това, което е значимо за нас, другите могат да приказват каквото си желаят, съобщи той. По думите на професора не е нужно президентът Румен Радев да изрази формалната си позиция по случая, тъй като всичко належащо е било подхванато от служебното държавно управление.

На въпрос има ли опити от страна на Русия страната ни да бъде въвлечена в спора й с Украйна, проф. Маринов отговори утвърдително. Има разнообразни опити - от вътрешни фактори, от външни фактори, преследват се разнообразни ползи. Това е напълно обикновено. Според него е извънредно значимо държавното управление да е доста деликатно.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР