Милиони хора на средна възраст погрешно вярват, че нямат проблем

...
Милиони хора на средна възраст погрешно вярват, че нямат проблем
Коментари Харесай

Ново проучване: Милиони хора не осъзнават, че имат проблем с наднорменото тегло

Милиони хора на междинна възраст неправилно имат вяра, че нямат проблем с наднорменото тегло. Това демонстрира италианско изследване, което проучва количеството мазнини в тялото. 

С годините количеството мускул понижава, а вместо това се усилват подкожните мазнини, изключително към талията. Учените обаче открили, че това постоянно няма връзка с смяна в килограмите. 

Най-сложно обаче остава намирането на инструмент, с който да се дефинира по кое време в действителност можем да кажем, че сме с наднормено тегло. 

Един от добре познатите способи е да разделим килограмите на височината на един човек. Това е така наречен " Индекс за телесна маса " . Като е признато, че в случай че попадаме в категорията 18.5 - 25 сме със здравословно тегло, от 25 - 29 сме с наднормено тегло, а над 30 сме затлъстели. 

Според Световната здравна организация този способ е относително прецизен, само че въпреки всичко той не може да дефинира какво е съотношението сред подкожни мазнини, мускули и кости. 

Италиански учени от университета Tor Vergata в Рим демонстрират един различен метод за премерване на подкожните мазнини, написа BBC. Според тяхното изследване единствено 38% от мъжете и 41% от дамите имат показател на телесната маса над 30, само че пък подкожните им мазнини са били избрани със скенер - 71% от мъжете и 64% от дамите са попаднали в категорията " затлъстели ". 

Изводът им е, че скалите би трябвало да се трансформират, като те оферират долната граница за доста затлъстели хора би трябвало да падне от 30 на 27. Според тях това ще способства предотвратяването на заболявания като диабет, рак, сърдечни болести и др. 

Проблемът с италианския способ е, че той е доста по-скъп - хората би трябвало да минават през скенер. Освен това той занапред ще би трябвало да бъде тестван и в други страни. Именно поради това би трябвало да се положат още старания за откриването на по-прост метод за определянето на % подкожни мазнини в тялото.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР