Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика извънредно заседание

...
Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика извънредно заседание
Коментари Харесай

Столичният общински съвет с извънредно заседание заради програмата за саниране

Председателят на Столичния общински съвет Цветомир Петров свика изключително съвещание на съвета във вторник, самодейността му е обвързвана с множеството значими отчети, които би трябвало да бъдат разисквани и признати, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Петров чака общинските съветници да подходят отговорно, “защото го изискуем на софиянци ”.

В дневния ред са включени отчети от изключителна значимост. Първият е от кмета на София Васил Терзиев, по отношение на присъединяване на районните администрации в планове по процедура „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд “. Точката бе импортирана и като изключителна по време на предходното съвещание, само че болшинството съумя да я отсрочи. Петров чака във вторник всички политически обединения в градския парламент да подходят отговорно, “защото всички ние изискуем на столичани подпомагане за решение на проблемите им, за каквото ни гласоподаваха доверие на локалните избори “.

На идното съвещание, съветниците ще прегледат и отчет от зам.-кметовете Надежда Бобчева и Никола Барбутов по отношение на кандидатстване на Столичната община по стратегия „ Околна среда “ за разпределяне на средства за вложения в техническото възстановяване на системата на Зоологическата градина.

Третият отчет, който чака утвърждение от съвета е още веднъж на зам.-кмета по Европейски политики, интернационална активност и туризъм Никола Барбутов за това Столичната община да има опция да кандидатства за безплатно финансиране по стратегия „ Техническа помощ “.

През предходната седмица групата на ГЕРБ-СДС в Столичния общински съвет (СОС) внесе в деловодството предложение за привикване на изключително съвещание също във вторник.

Предложението на общинските съветници идва по отношение на нарушаването на правилника на СОС за енергийна успеваемост.

От ГЕРБ-СДС припомнят, че програмата бе забавена поради невъзможността на ПП-ДБ-СС да образуват ръководещо болшинство и да проработи Общинският съвет. Въпреки това и в полза на жителите на София, Министерство на регионалното развитие удължи периода до 29 февруари. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР