В Бургас се провежда Международната регата Порт Бургас - най-голямото

...
В Бургас се провежда Международната регата Порт Бургас - най-голямото
Коментари Харесай

Започна Международната регата Порт Бургас

В Бургас се организира Международната регата „ Порт Бургас " - най-голямото ветроходно събитие в страната през последните повече от 20 години. В 31-вото издание, което се организира от 27 април до 1 май, се включиха рекорден брой състезатели- 250 състезатели от България, Румъния, Гърция, Турция и Украйна, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.


Най-добрите ветроходци мерят сили в клас „ Оптимист ", ИЛКА 4, 420, Фин и олимпийските класове ИЛКА 6, ИЛКА 7 и 470.

Международно жури и съдии от Гърция, Турция и България ще дефинират спечелилите. Организатор на атрактивната регата за килови яхти е яхтклуб „ Порт Бургас ", взаимно с Пристанище Бургас и Община Бургас.


„ Подобни прояви се организират в доста страни по света, като измежду най-известните са Килската ветроходна седмица в Германия, Йерската ветроходна седмица във Франция, Ветроходната седмица на Маями в Съединени американски щати, Истанбулската ветроходна седмица в Турция и други Бургаската ветроходна седмица справедливо се подрежда измежду най-хубавите в света, а конкуренцията е една от дребното български регати, включени в спортния календар на World sailing за 2024 година ", показа ръководителят на яхтклуб „ Порт Бургас " Евгений Мавродиев.

По стратегия се планува обособените гонки да се организират пред централния плаж на Бургас.


Ветроходната седмица започва с Парад на участниците, който мина пред Морската гара. Зрелищното събитие е част от първия за Южното Черноморие къмпинг фестивал „ Explore the world "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР