Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, главният архитект на

...
Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, главният архитект на
Коментари Харесай

Председателят на СОС: Премахваме още 11 незаконни обекта в район „Изгрев“

Председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, основният проектант на София Здравко Здравков и шефът на Дирекция „ Общински строителен надзор “ Цветан Тодоров участваха на премахването на 11 противозаконни павилиона покрай КАТ-София и единствено на 20 метра от детска площадка. Част от обектите в никакъв случай не са имали позволения за слагане, други са с изтекли такива. След извоювани каузи от Столичната община по тъжби на притежателите на павилионите, през днешния ден стартира тяхното унищожаване.

„ Висят и стърчат кабели над и към павилионите, нещо което е безусловно неразрешено, според новите правила, които приехме преди година в общинския съвет. Въпреки напрежението от страна на притежателите и възраженията, които и през днешния ден направиха, ние няма да отстъпим. Това е единственият метод да подредим нашия град и да го създадем безвреден. В петък, районният кмет се похвали с премахването на павилионите, нещо което е заслуга на основния проектант. Всъщност кметът на „ Изгрев “ не си е мръднал пръста да извърши обвързване, което му е вменено с решение на общинския съвет. А в този момент си приписва непознати заслуги, въпреки че идват избори, считам, че това не е честно. Вярно е, че през вчерашния ден чухме Асен Василев да приказва във връзка номинацията на Васил Терзиев, че моралът нямал значение, тъй като не избираме патриарх, а кмет. Доста екзотична ми се коства тази теза, тъй като за хората, за естествените хора, които правят работа, моралът има значение. Така би трябвало да е и за кмета на „ Изгрев “ макар насоките на новия му партиен водач Асен Василев “, разяснява Георги Георгиев, по време на акцията по унищожаване на обектите.

Година след приемането на Наредбата за преместваеми обекти, са отстранени 400 противозаконни павилиона в целия град.

„ Прилагането на новите правила и реализирането на надзор прави от основния проектант и районните кметове, които един път месечно би трябвало да вършат инспекция на преместваемите обекти, с цел да няма сходни случаи. Без подозрение, отличникът е арх. Здравков “, уточни ръководителят на СОС.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР