Председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов също се включи

...
Председателят на Републиканци за България Цветан Цветанов също се включи
Коментари Харесай

Цветан Цветанов за пътните инциденти: Хаотичният подход и решения на парче водят до задънена улица

Председателят на " Републиканци за България " Цветан Цветанов също се включи в мненията след случая с две жертви на столичния бул. " Сливница " и ограниченията, които се подхващат или не по отношение на пътната сигурност.

Ето и позицията, която разпространиха от партийния пресцентър:

След всеки драматичен пътен случай, всички споделяме " Искрени съболезнования на фамилиите на починалите в ПТП ". Всички политици, институции, специалисти и Неправителствени организации занимаващи се с пътната сигурност, оферират всевъзможни ограничения с следващото финансиране или законодателни оферти, без да се направи изчерпателен разбор на проблемите. Преди ден, кметът на София сподели, че са подготвени да закупят от бюджета на Столична община в допълнение камери и ще ги дарят на КАТ.

Уважаеми дами и господа, изказващи се по тематиката за пътната сигурност решението е да се извърши заложената политика от 2012 година, откакто се сътвори фонд " Пътна сигурност ". Приходите във фонда постъпват от нарушителите, като 50% от санкциите им постъпват в него. Ако имаше последователност след 2012 година, в този момент щяхме да имаме построена Национална интегрирана осведомителна архитектура, покриваща цялата пътна инфраструктура на страната.

Хаотичният метод, търсенето и предлагането на решения на парче, води до задънена улица без излаз.

В България има над 10 разнообразни структури, отговарящи за намаляването броя на ПТП. Последната държавна конструкция беше основана, след нещастието " Своге “, която взе 20 жертви. Създадената през 2019 година Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата “ има годишен бюджет, който годишно пораства ( 2019 година - 2 295 000; 2020 година - 2 033 041; 2021 година - 3 047 300; 2022 година - 4 244 500).

Задаваме си въпроса, каква е предварителната защита и изгодата от следващата държавна конструкция през последните 4-5 години?

Защо никой не слага въпроса, къде са парите и за какво не се направи интегриран метод и оправдано консумиране на насъбрания финансов запас за реализиране на задачите за действително възстановяване на пътната сигурност и предварителна защита. За интервала 2017 – 2020 година общо във фонда са постъпили 193 млн. лв., а годишно са разходвани от 4 до 6 млн. лв.. Къде са останалите пари и за какво не са осъществени по предопределение? Кой носи отговорност за несъблюдение на задачите, за които беше основан фонд " Пътна сигурност “?

Решение може да има, единствено тогава, когато приемем, че ръководството на този развой минава през фундаментална промяна, а не с политика на парче, основаване на следващата конструкция и назначение на личен състав.

Днес, вместо ръководство на физически активи, то се основава на цифрови активи. Необходима е нова Национална интегрирана осведомителна архитектура, която да консолидира опциите на цифровите технологии с наличната информация за всеки лидер на МПС и записаните МПС в България. Достъпът до нея ще даде нов набор от принадлежности в ръцете на контролните органи, без да се основават кухи и дублиращи се структури, с нови щатни бройки за сметка на разходната част на бюджета. Този метод ще усъвършенства значително успеваемостта на ежедневната им работа и ще промени манталитета на водачи по пътищата в страната, тъй като в чужбина българският лидер е много по порядъчен. За задачата е нужна цифрова промяна при ръководството на пътната сигурност, отразена в техническа и оперативна тактика за интегрирано ръководство на процеса.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР