Председателят на политическа партия МИР Симеон Славчев внесе отворено писмо

...
Председателят на политическа партия МИР Симеон Славчев внесе отворено писмо
Коментари Харесай

Партия МИР внесе отворено писмо до Борисов и Радев за машинното гласуване

Председателят на политическа партия МИР Симеон Славчев внесе отворено писмо до президента Румен Радев и министър-председателя Бойко Борисов с искане "незабавно да бъде спазен закона и да бъде въведено машинното гласоподаване. "

На 1 февруари МИР стартира неопределен митинг пред постройката на Министерския съвет с искане да бъдат подхванати дейности за въвеждането на машинното гласоподаване още на идващите парламентарни
избори.

Протестът продължава, като на площад "Независимост " е ситуирана шатра, където представители на партията ще организират обучителна и осведомителна акция за машинно гласоподаване. От партията приканиха всички, които желаят да гласоподават тестово машинно, да дойдат пред постройката на Министерския съвет и да поддържат националната идея за привеждането на почтени избори в България.

В писмата до президента и Министерския съвет Славчев показва, че демонстрацията цели незабавното въвеждане на машинното гласоподаване, по този начин както е планувано и признато в Изборния кодекс (Глава 14, Раздел III).

Според МИР единствено по този начин могат да се проведат почтени избори и да спре подправянето и подмяната на вота на българските жители, купения и корпоративния избор.

Славчев предложения Радев, Борисов и всички министри да дойдат на място на пл.”Независимост”, с цел да създадат тестовото машинно гласоподаване и да застанат зад идеята.

В отвореното писмо МИР упорства държавното управление неотложно да стартира процедура за социална поръчка, посредством която да бъдат закупени всички машини, нужни за цялостното въвеждане на машинното гласоподаване във всички изборни секции, планувани в Изборния кодекс.

Протестът ще продължи, до момента в който не се получат гаранции, че процедурите за използване на гласуването с машини ще изпълнят.

От партията предизвикват подписка в поддръжка на идеята, в която всеки може да се включи от 10.00 до 20.00 ч. на площад Независимост” или онлайн на http://VfBNuoTbuP0lKPb8al1dA9wMn8Kxsqzoa4DPFzbo.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР