Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова излезе с предложения

...
Председателят на НС на БСП Корнелия Нинова излезе с предложения
Коментари Харесай

Нинова излезе с предложения за предотварятване на наводнения

Председателят на Народно събрание на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова излезе с оферти за попречване на бъдещи наводнения, оповестиха от пресцентъра на партията.

Нинова направи изказване в родното си село Крушовица, където съобщи, че през днешния ден за следващ път държавното управление е демонстрирало на своето съвещание беззащитност и безпорядък.

Сред предложенията на Нинова са незабавна актуализация на всички общински бюджети със средства за ремонт и поддръжка на язовирите, обособяване на пари за разчистване на коритата на реките и засилен надзор на кметовете дали правят активността. Друго предложение на водача на левицата е да се направи обзор на всички язовири и водоеми, дадени на концесия на частни лица, и да се прекратят концесии, в случай че оборудванията не се поддържат в техническа редовност.

Нинова посочи нуждата от основаване на обединен държавен орган, който да дава отговор за оборудванията. Тя настоя да бъде потърсена правосъдна отговорност на виновниците за случилите се наводнения.

" 205 броя язовири на територията на цялата страна са с най-висока степен на неизправности, в същото време съставляват заплаха за популацията. Това е написала прокуратурата в отчет до държавното управление през 2017 година Разполагам с него и мога да ви го дава ", сподели ръководителят на Българска социалистическа партия. Тя добави, че в него се установи, че ситуацията се е влошило и броят им се е нараснал по отношение на инспекцията от 2015 г.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР